Fazele spectaculoase din meciul Ceahlaul - FC Botosani au lipsitPLICTISITOR!

Un meci considerat derby, care trebuia jucat, în primul rând, cu sufletul, s-a transformat într-o partidă anostă, plictisitoare, ce a alungat publicul acasă, în repriza a doua. Unicul gol al partidei a fost marcat de Hadnagy (2), care a reluat din apropierea porții un șut-centrare al lui Martins, ce lovise bara, aproape de vinclu. Ceahlăul ajunge la al patrulea meci consecutiv fără victorie, după o serie incredibilă de jocuri bune, care dura din etapa a treia. Campionatul este întrerupt, preț de două săptămâni, pentru a da prilej pregătirii meciurilor naționalei cu Ungaria și Finlanda, timp în care Florin Marin speră să redreseze ”corabia” care se află în derivă. Ceahlăul se află pe un trend descendent. Jucătorilor le lipsește motivația pentru victorie și un lider, un ”cap limpede” care să coordoneze jocul.

Start fulminant … urmat de plictiseală

Vreme frumoasă, numai bună pentru fotbal, 2.000 de spectatori entuziuaști, gazon bun, într-un cuvânt, pe Municipalul pietrean erau toate ingredientele unui meci ce se anunța a fi de calitate. Casele de pariuri au oferit o cotă mai mică la victorie pentru Ceahlăul, în timp ce la egal, sau victoria Botoșaniului, cota era de 3-1, semn că pietrenii nu porneau favoriți. Leo Grozavu a anuțat că le-a promis elevilor săi mai multe zile libere, după partida de la Piatra Neamț și asta a făcut ca oaspeții să intre mai motivați pe teren. Partida a avut un debut fulminant, oaspeţii reuşind să deschidă scorul la două minute după fluierul de start. Hadnagy a urmărit o minge şutată de Martinus în bară şi, sub privirile fundașilor centrali, a pus latul și a trimis în plasă din câţiva metri: 0-1. Normal, toată lumea aștepta replica gazdelor, numai că așteptarea a fost întinsă la maxim, ca un elastic. După deschiderea scorului, era firesc ca elevii lui Florin Marin să se arunce în atac, să riște, să se decopere în defensivă, pentru a pune presiune pe adversar, însă, ocaziile au lipsit cu desăvârşire la poarta Botoşaniului. Cei care au irosit o mare şansă de gol au fost tot oaspeţii, prin Fulop, al cărui şut a trecut la o palmă de poarta lui Calancea (36).

Plictiseală și după pauză

Repriza secundă a oferit acelaşi joc plictisitor, cu Botoşaniul așezat bine în apărare, pentru a conserva avantajul fragil, în vreme ce atacanții gazdelor au fost incapabili să-şi creeze ocazii clare de gol, exasperându-l pe Florin Marin. În minutul 55 Ceahlăul a beneficiat de o lovitură liberă din lateral, executată bine de Popadiuc, care a așezat mingea pe fruntea lui Cârjan, aflat în apropierea careului mic, însă lovitura de cap a acestuia a trecut peste poartă. Când lumea părăsea, rând pe rând, dezamăgită, stadionul, Ceahlăul a ratat cea mai mare ocazie de gol a meciului în minutul 82. Curileac a intervenit salvator la lovitura de cap a lui Dumitraș. După o lovitură liberă de pe partea stângă, Dumitraș a trimis cu capul, iar portarul Curileac s-a întins într-un plonjon salvator și a respins până la Cârjan. Atacantul nemțenilor a fost semnalizat în poziție de offside. S-a terminat 1-0 pentru FC Botoşani, care acumulează 17 puncte şi se apropie la două lungimi de ocupanta locului 3, Astra Giurgiu. De partea cealaltă, Ceahlăul se menţine pentru moment pe locul 10 în clasamentul Ligii I, dar poate fi depăşită de Craiova, care a jucat aseară, după închiderea ediției, meciul din deplasare, cu Dinamo. Este evident că jucătorilor pietreni le-a lipsit sâmbătă atât motivația pentru victorie, cât și un coordonator la centrul terenului, capabil să pună ordine în haosul creat de absența lui Vlad Achim. Jucătorii au abuzat de mingi lungi, care nu se pretează genului de atacanți ce fac parte acum din lotul Ceahlăului. Posesia mingii a lăsat și ea de dorit, pasa decisivă, verticalizarea jocului pe poartă a devenit dintr-o dată, după jocul de la Mediaș, o noțiune inexistentă, iar șutul de la distanță a lipsit cu desăvărșire. Pentru cine n-a văzut meciul, doar Dumitraș s-a ridicat, pe alocuri, la pretențiile unui jucător de Liga I. Restul …

Ceahlaul - Botosani 0-1

Declarații după joc

„Mă bucur că am marcat golul victoriei, dar cele mai importante sunt punctele. A fost un meci greu, duelurile dintre noi și ei au fost mereu echilibrate, anul trecut ne-am împărțit victoriile. Ne-au motivat și zilele libere promise de Leo Grozavu”, a declarat autorul golului, Attila Hadnagy.

„Sigur, suntem mulțumiți, atâta timp cât am câștigat. A fost un joc de luptă, o victorie muncită, dar am meritat victoria. Se putea și mai mult, puteam marca și golul doi dacă eram mai concentrați în fața porții. Se pare că pe băieți i-au stimulat zilele libere promise mai mult decât orice altceva. Nu am plecat ca favoriți, Ceahlăul are mai multă experiență la nivelul primei ligi. Am încercat să pasăm, știam că dacă vom face un joc de posesie se va găsi o breșă în apărarea lor. Avem 17 puncte, e bine, se putea și mai bine, dar și mai rău. Am legat al patrulea joc fără înfrângere, suntem mulțumiți cu ce avem până acum”, a declarat Leo Grozavu, antrenorul principal al Botoșaniului.

„FC Botoşani a controlat partida datorită startului foarte bun. Prima repriză am jucat slab, de fapt n-am jucat nimic  după ce am primit gol în primele minute. N-am pus presiune pe adversar și nu ne-am creat nicio ocazie la poarta adversă. Am jucat mai bine în repriza secundă, dar am dominat haotic și steril. Este o înfrângere dureroasă pe teren propriu. Sper să învețe ceva jucătorii din această înfrângere în pauza care urmează”, a spus, la rândul lui, Florin Marin, tehnicianul Ceahlăului.

Mihai STOIAN

 

Ceahlăul: Calancea – Dumitraș, Marc, Cazan, Slavickas – Onciu, Clonin – Popadiuc (Gheorghiu ’56), Ștefănescu (Pavel ’59), Chitoșcă (Margină ’67) – Cârjan. Antrenor: Florin Marin.
FC Botoșani: Curileac – Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Vașvari, Croitoru (Danci ’87), Fulop – Martinus (Browne ’67), Hadnagy, Roussel (Ivanovici ’59). Antrenor: Leo Grozavu.

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorMarțea ședinței de la Consiliul Județean