politie cascheta

Hoț de scurtă durată

Doi romașcani au prins un hoț, duminică, 7 septembrie, imediat după ce acesta a lovit o femeie, în vârstă de 64 de ani, și a reușit să-i fure portofelul și telefonul mobil. Hoțul, în vârstă de 18 ani, a avut „șansa” de a fi prins cei doi, care au chemat polițiștii pentru a-l „adăposti” în arest. Suspectul a fost reținut pentru 24 ore, ieri fiind prezentat Parchetului Roman cu propunere de arestare preventivă.

Metoda „Accidentul” face noi victime

O persoană în, vârstă de 71 de ani, din comuna Mărgineni a fost înșelată cu 2.000 de lei după ce niște necunoscuți au mințit-o că îi ajută nepotul. Metoda „Accidentul”, despre care polițiștii au avertizat oamenii în mai multe rânduri, a funcționat și de această dată. Persoana în vârstă a fost sunată de un necunoscut care a anunțat-o că nepotul ei a provocat un accident rutier în Franța și are nevoie urgentă de o sumă de bani. După această convorbire telefonică, un alt necunoscut s-a deplasat acasă la victimă, unde a primit de la aceasta suma de 2.000 de lei. Polițiștii cercetează cazul pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului. Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii nemțeni recomandă cetățenilor să fie prudenți atunci când primesc un astfel de telefon, pentru a nu da curs solicitărilor.

Copii accidentați după ce au traversat neregulamentar

Din cauză că a traversat neregulamentar, un copil, în vârstă de 8 ani, din Piatra Neamț, a fost accidentat de un autoturism. Copilul a fost lovit de mașină, duminică, 7 septembrie, în timp ce traversa strada Mihai Viteazul. Femeia, în vârstă de 38 de ani, care se afla la volanul autoturismului nu a mai avut timp să evite impactul. Copilul, care a fost lovit la piciorul drept, a fost transportat de către echipajul Ambulanței la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, acolo fiind preluat de medicii de la Secția Chirurgie Infantilă. Un caz asemănător cu care s-au confruntat polițiștii nemțeni, în aceeași zi, este cel al unui copil, în vârstă de 5 ani, din Zănești, care, nesupravegheat, a traversat strada în fugă și fără să se asigure. Copilul a fost lovit de o mașină care circula regulamentar și la volanul căreia se afla o femeie, în vârstă de 52 de ani, din București.  Copilul a ajuns să fie operat de medicii Spitalul Județean, din cauza unei fracturi deschise la gamba stângă.

Au căutat-o cu… mopedul

Doi tineri din comuna Pâncești, au ajuns în stare gravă la Spitalul Roman, duminică, 7 septembrie, după  ce s-au „aventurat” cu ceva băutură la bord, pe un moped care avea numere false de înmatriculare. Potrivit polițiștilor de la Postul de Poliție Pâncești, bărbatul de 23 ani din comuna Pâncești a pierdut controlul mopedului și a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton. Pe patul de spital, l-a luat după el și pe pasagerul care a avut curajul să se urce cu acesta pe scuter. Potrivit medicilor de la Ambulanță, tinerii s-au ales cu răni grave.

Grupaj de M. TEODOROF