pietricica turism

Ucigaşul Elodiei de Neamţ a cerut arest la domiciliu

Ieri a avut loc un nou termen în procesul lui Narcis Costel Ţuţuianu, judecat pentru că şi-a ucis nevasta şi a “scăpat” de cadavru aruncându-l, cel mai probabil, în Lacul de acumulare de la Bicaz. Individul a cerut de nenumărate ori până acum înlocuirea măsurii arestului preventive, iar la termenul de ieri a solicitat, din nou, să fie arestat la domiciliu. Instanţa i-a respins, însă, cererea şi l-a trimis înapoi la Penitenciarul Bacău, unde este încarcerat. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru ziua de 17 septembrie. Anchetatorii susţin că Narcis Ţuţuianu şi-a omorât nevasta, cu care se afla în divorţ, pentru a păstra casa pe care o ridicaseră împreună şi la care nu voia să renunţe. Criminaliştii au găsit pete de sânge în maşina suspectului, au făcut teste şi au stabilit că este sângele Ramonei Georgiana Pruteanu, dispărută fără urmă la începutul anului 2012. Totodată telefonul tinerei a fost găsit asupra lui Ţuţuianu, iar brăţara Ramonei – la o casă de amanet. Proba de bază – cadavrul nu a fost găsit până acum, exact ca în cazul celebrei avocate Elodia Ghinescu. Costel Ţuţuianu a fost dus la detectorul de minciuni şi a picat testul, motiv pentru care a încercat să-l mituiască pe ofiţerul examinator, ca să-l determine să modifice rezultatul. Între timp, însă, poliţistul a murit şi nu mai poate fi audiat ca să spună instanţei cum au stat lucrurile. Iar Ţuţuianu, care nu recunoaşte crima, nu recunoaşte nici tentativa de mituire.

Familie de „italieni”, implicată într-un accident

Cinci persoane, printre care doi copii, au fost rănite ieri într-un accident petrecut pe DN 12 C, în localitatea Bicaz Chei. Un bărbat de 39 de ani din Piatra Neamţ, care se afla la volanul unui autoturism, a „tăiat” o curbă la stânga şi a intrat în maşina unui vasluian de 32 de ani. În urma impactului, ambii şoferi şi familia vasluianului (soţia de 31 de ani, un băieţel de 7 ani şi o fetiţă de 5 ani – copii născuţi în Italia) au suferit leziuni, au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalul din Piatra Neamţ. După exameninarea clinică, medicii au stabilit că niciunul dintre răniţi nu este în stare gravă. În schimb, în seara de 26 august, a fost un accident grav la Grumăzeşti, unde un bărbat de 33 de ani din localitate, neatent la volan, a intrat pe acostament, iar maşina a derapat şi s-a răsturnat. Şoferul a fost dus la Urgenţa Spitalului Judeţean, unde medicii au constatat că se află în stare de şoc hipovolemic şi au chemat un elicoper SMURD să-l transporte la Iaşi.

Explozie într-un bloc din Mărăţei

O acumulare de gaz de la o butelie a explodat, marţi seara, într-o garsonieră din blocul 101 din cartierul Mărăţei. Explozia nu a fost urmată de incendiu, pentru că geamul şi uşa încăperii au fost distruse imediat şi punga de gaz s-a disipat. Totuşi, proprietara a fost rănită de suflul exploziei şi a fost transportată cu ambulanţa SMURD la spital. Tot suflul exploziei a afectat şi uşile vecinilor. În schimb, structura de rezistenţă a imobilului nu a avut de suferit.

Grupaj de C. MIRCEA