pietricica turism

incendiu pizzerie

Incendiu la o pizzerie fără pod

Ieri, la ora 12, 51, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei pizzerii de pe strada Dimitrie Leonida, din Piatra Neamţ. Patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale şi o autoscară, au plecat la locul intervenţiei. “Misiunea a avut un grad de dificultatate, pentru că era vorba despre o clădire înaltă, care nu avea cale de acces către pod”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “În condiţiile în care incendiul se manifesta în pod, pompierii militari au fost nevoiţi să decoperteze o porţiune de acoperiş, dar şi o suprafaţă din planşeul ultimului etaj, pentru a reuşi să lichideze flăcările”. La finalul intervenţiei, militarii au stabilit că focul a afectat 50 mp din acoperişul clădirii şi, evident planşeul. În momentul izbucnirii incendiului, angajaţii pizzeriei lucrau, au încins cuptoarele, coşul de evacuare a fumului s-a încălzit şi, nefiind izolat faţă de lemnul din structura acoperişului, l-a aprins. Pizzeria este într-o clădire nouă şi a fost deschisă de curând.

Accidente cu biciclişti pe trotuar

Două accidente, ambele cu biciclişti, şi ambele pe trotuarul aceleiaşi străzi, s-au petrecut la Roman, în ziua de 24 iunie. Primul a fost la ora 12, când un bărbat de 41 de ani a dat cu bicicleta peste un copil, l-a rănit uşor şi apoi a plecat mai departe. Poliţiştii l-au identificat şi fac cercetări în cauză. Patru ore şi jumătate mai târziu, un şofer a ieşit dintr-o staţie PECO şi a ajuns pe trotuar, unde a lovit un biciclist în vârstă de 21 de ani. Victima a suferit un traumatism în zona lombară şi a fost transportată la spitalul din localitate.

90 de cutii de petarde confiscate la Casa Arcaşului

O femeie şi doi bărbaţi, cu vârste de 25, 51 şi 55 de ani, au rămas fără marfă, în ziua de 24 iunie, după ce i-au prins poliţiştii vânzând petarde în parcarea de la Casa Arcaşului din Târgu Neamţ. Agenţii au confiscat nu mai puţin de “90 cutii cu produse pe bază de amestec pirotehnic Tropic Fire și 6 cutii cu produse pe bază de amestec pirotehnic Super Pap Pip Pop”, pentru care cei trei vânzători nu aveau nici autorizaţii de comercializare, nici alt tip de documente.

Grupaj de C. MIRCEA