pietricica turism

Accident mortal la Valea Ursului

O femeie de 34 de ani din Valea Ursului a fost accidentată, ieri, în timp ce traversa drumul din localitate, printr-o zonă în care nu există trecere pentru pietoni. La volanul maşinii care a lovit-o se afla un bărbat de 66 de ani, care a fost testat şi a rezultat că nu consumase alcool înainte de a pleca la drum. Victima a fost rănită foarte grav şi a murit la scurt timp după ce a fost transportată la spital. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

A furat ţigări de 6.000 de lei

Un individ în vârstă de 31 de ani din Piatra Neamţ, suspectat de comiterea unui furt, a fost prins de poliţişti la Girov, în seara de 26 aprilie. Din cercetări a rezultat că, într-adevăr, în perioada 31 martie – 10 aprilie, individul a furat ţigări în valoare de 6.000 de lei dintr-un magazin din oraş şi a încercat să mai dea o spargere. Hoţul a fost dus la Judecătoria Piatra Neamţ, care i-a emis mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile.

Lemn confiscat la Grinţieş

Poliţiştii din Grinţieş şi lucrătorii silvici de la Ocolul Poiana Teiului au făcut o acţiune de combatere a delictelor silvice în noaptea de 26 spre 27 aprilie şi au tras pe dreapta o autoutilitară încărcată cu cherestea. La volan se afla localnicul Dănuţ B. (46 de ani) care nu avea avizul de însoţire a mărfii în regulă, motiv pentru care marfa (8.71 mc) a fost confiscată, iar el a fost amendat cu 3000 de lei.

Maşină incendiată la Borca

Moda răzbunării cu foc a prins, iată, şi în mediul rural. După ce un individ a dat foc maşinii unui “duşman” din Grinţieş, în noaptea de 27 aprilie a fost incendiată maşina unei familii din Borca. Pompierii au fost anunţaţi la ora 2.11 şi au stins autoturismul, după ce flăcările l-au distrus cam pe jumătate, odată cu o porţiune din gard şi din baza acoperişului casei. Poliţiştii au preluat cazul şi fac cercetări pentru a stabili cine este persoana care a incendiat maşina.

În ziua de 26 aprilie a mai fost un incendiu provocat intenţionat la Gherăieşti, unde a ars acoperişul grajdului din curtea unei case, 25 de tone de fân, deşeuri textile şi din plastic şi un metru cub de scândură.

Misiuni de asanare la Grinţieş şi la Români

Pirotehniştii au avut o zi plină, sâmbătă, când au fost chemaţi în două localităţi să ridice elemente de muniţie rămase din timpul războiului. La Poiana, comuna Grinţieş, un bărbat a găsit o lovitură de aruncător trecută prin gura de foc, în timp ce semăna un teren aflat în apropierea locuinţei sale. La Siliştea, în comuna Români, tot pe un teren agricol a fost găsit un proiectil exploziv de calibru 57 mm. Ambele proiectile vor fi distruse într-un poligon special amenajat în acest scop.

Firmă fără acoperiş

Acoperişul unei firme din Roman a luat foc, sâmbătă la prânz, din cauza coşului de fum, neprotejat faţă de elementele combustibile. Au ars 50 mp din învelitoare, plus 30 mp de plafon. Incendiul a fost stinse de pompierii militari care, trei ore mai târziu, au mai avut o intervenţie la o gospodărie din Cotu vameş, comuna Horia. Din cauza unui foc lăsat nesupravegheat în curte a luat foc grajdul, al cărui acoperiş s-a făcut scrum odată cu o tonă jumătate de fân.

Grupaj de C. MIRCEA