0:00

Lipsă de soluţii la Neamț Turism?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Stațiunea Negulești ar putea fi transformată în secție externă de îngrijiri paliative dacă s-ar găsi și investitori străini care să se ocupe de dotări și de reabilitarea clădirilor și anexelor acestora. Până atunci însă conducerea Consiliului Județean Neamț încă mai caută soluții pentru a face rost de bani să mențină SC Neamț Turism pe linia de plutire. Măcar să reușească să facă rost de banii necesari achitării facturii pentru energia electrică și pentru taxa de reconectare.

”Eu am discutat și cu consilierii și toți factorii implicați, dar părerea mea personală este aceea că trebuie să ne reorientăm. Vedeți că turismul nu merge foarte bine și atunci Neguleștiul ar putea fi transformat în secție de îngrijiri paliative sau într-un centru de întreținere. Sunt însă necesare investițiile atât în ceea ce privește personalul specializat, cât și dotările. Acolo trebuie investiții externe pentru că cu bani de la Consiliul Județean nu ne putem permite investiții de asemenea anvergură. Trebuie făcut ceva concret cum ar fi acest centru de îngrijiri paliative. Salvarea ar fi proiectele europene”, a spus președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță.

Situația în care se află în momentul de față stațiunea de la Negulești este una destul de gravă. Datorii de miliarde de lei, oameni care nu și-au luat salariile de luni de zile și mai nou, lipsa curentului electric. Directorul de acolo, Mădălina Ciubotaru speră însă într-o redresare.

”S-a întrunit și AGA și am discutat și căutăm soluții. Dacă nu se face o majorare de capital sau ajutor de stat, cum se consideră, nu ne putem plăti datoriile. S-a venit cu ideea să găsim bani să renovăm cele două apartamente de protocol și încă două camere și să putem organiza tabere pentru copii rezidenți în cadrul DAGSPC. Poate în acest fel ușor-ușor ne vom reveni, se lucrează chiar și la un sit. Vom vedea ce se va decide în Consiliul Județean. Restanța la E-ON este de 2.400 de lei la care se adaugă taxa de reconectare de 420 de lei și garanția care se plătește în funcție de consum, în jur de 1.100 de lei”, a spus Mădălina Ciubotaru, director SC Neamț Turism.

Datoriile SC Neamț Turism au ajuns după ordinul miliardelor după ce majoritatea din Consiliul Județean a refuzat în luna februarie a acestui an majorarea de capital pentru Neamț Turism, societate a cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Neamț. Acum, SC Neamț Turism trebuie să plătească angajaților salariile restante pentru câteva luni în urmă, salarii care se ridică la suma de 2 miliarde de lei vechi. La această sumă se adaugă și datoriile către stat, aproximativ 1 miliard de lei vechi. (I. CĂLIN)

Articolul precedentDelegația din Coreea a anulat vizita la Roman
Articolul următor… pe scurt …

1 COMENTARIU

  1. SOLUTIA FOARTE SIMPLA SE SCOATE LA LICITATIE SI SA VEZI CE REPEDE SE VINDE DAR SE PARE CA SUNT INTERESE POLITICE PSDISTE CARE ASTEAPTA SA O IA GRATIS DAR NIMENI NU SE GANDESTE LA MUNCITORII SI LA LOCUITORII DIN PIATRA SOIMULUI CARE DE 15 ANI SUNT MINTITI SISTEMATIC CA SE VA DESCHIDE TURISMUL CU AJUTORUL STATIUNII NEGULESTII DAR SE VEDE CA TOT PONTA ARE DREPTATE ,, LA PASTELE CAILORR” SI COM PIATRA SOIMULUI E TOATA PSDISTA ASA CA MULTUMITILE COMUNISTILOR CARE CONDUC COMUNA .

Comentariile sunt închise.