Voroneanu – la judecată pentru „afaceri” cu permise

Sorinel Voroneanu (47 de ani) din Bârgăuani, arestat de DNA Bacău şi aflat şi acum în aceeaşi stare, a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de trafic de influenţă, spălare de bani şi participaţie improprie la fals intelectual. Anchetatorii au stabilit că el a cerut de la o „persoană” 13.700 de euro, dar a primit doar 1.000, în schimbul promisiunii că va face rost de 5 permise de conducere pentru diverşi indivizi care n-au reuşit să le obţină legal, cu examen în regulă. Bănuind că ar putea fi luat la întreabări, mai ales că mai are un dosar penal pe numele său, Voroneanu a încercat să dea o aparenţă legală provenienţei banilor şi a încheiat un contract de împrumut, fictiv, cu un apropiat de-al său. Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Neamţ şi urmează să primească termen, probabil anul viitor. Ofiţerii DGA Neamţ încă anchetează cazul pentru a stabili dacă Voroneanu doar s-a lăudat că are cunoştinţe sau chiar pregătea banii pentru cineva de la Serviciul de permise şi înmatriculări.

Şi-a tâlhărit propria mamă

Un individ de 59 de ani din Dulceşti a avut ideea „strălucită” de a-şi tâlhări propria mamă, ca să-i facă o surpriză aşa, în prag de sărbători. În seara de 14 decembrie, s-a mascat şi a dat buzna peste biata bătrână, care are 85 de ani, a ameninţat-o şi i-a luat toţi banii – 600 de lei, telefonul mobil şi ce avea de mâncare prin casă. A doua zi, bătrâna, care nu era sigură că şi-a recunoscut fiul, a făcut reclamaţie la poliţie, iar agenţii de la secţie au stabilit că bănuielile ei s-au confirmat. Individul a fost condus la Judecătoria Roman, iar magistraţii au decis arestarea sa. Poliţiştii au reuşit să recupereze 300 de lei din banii furaţi. În ziua de 15 decembrie a mai fost prins un răufăcător, de astă dată într-un magazin din Piatra-Neamţ, unde intrase doar ca să fure un telefon mobil. Vânzătorii l-au văzut, au anunţat poliţia, şi acum hoţul – care are 17 ani, este cercetat penal.

Unul a fugit, altul s-a răsturnat

Un „şofer” cu pete pe cuget a încercat să scape de poliţie, în ziua de 15 decembrie, când i s-a făcut semn să oprească la control, pe strada Şes Canal din Roznov. Individul a apăsat pedala de acceleraţie, a luat-o pe străzile Fermelor, Zorilor și Nicolae Roznovanu, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, şi s-a refugiat la o spălătorie auto, unde a fost prins. Polițiștii au stabilit că individul, care are 39 de ani şi este din Jimbolia, județul Timiș, nu a avut permis în viaţa lui, aşa că „moşul” i-a adus un dosar penal. Tot în ziua de 15 decembrie, în jurul orei 17.30, poliţiştii din Oniceni au fost sesizaţi despre faptul că pe DC 75, în localitatea Pietrosu s-a produs un accident rutier. S-a stabilit că un bărbat de 31 ani din Vaslui nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Urmare a producerii accidentului conducătorul auto a fost rănit ușor, iar acum este cercetat penal pentru propria-i vătămare.

Grupaj de C. MIRCEA