pietricica turism
heidelbergcement

Şoferi din judeţele vecine – accidente în Neamţ

În ziua de 11 decembrie, în Neamţ s-au produs două accidente rutiere, ambele având drept autori şoferi de prin alte judeţe. Primul a fost la Poiana Largului, unde un tânăr, de 23 de ani, din Stănileşti, Vaslui, a intrat în depăşirea unui autocar şi n-a mai putut evita coliziunea cu o autoutilitară care venea din sens opus. În urma impactului, a fost rănit un pasager din autoturism. Al doilea accident a fost la Brusturi, unde un tânăr, de 18 ani, din Voitinel, Suceava, a pierdut controlul volanului din cauza neatenţiei, iar maşina s-a oprit în gardul unei case. Şoferul n-a păţit nimic, dar un pasager a fost rănit uşor.

La puşcărie înainte de sărbători

 Doi bărbaţi, unul de 40 de ani, din Făurei şi celălalt de 26 de ani, din Galaţi, au fost duşi la Penitenciarul Bacău, în ziua de 11 decembrie, după ce poliţiştii au pus în executare mandatele de executare a pedepsei emise pe numele lor. Primul a fost prins în trafic fără permis, la volanul unei maşini cu numerele provizorii expirate, şi are de stat 1 an şi 3 luni la închisoare. Al doilea are de făcut 6 luni de închisoare tot pentru o infracţiune la regimul rutier şi a fost depistat de poliţiştii din Roman în timpul unui acţiuni organizate în oraş.

Obiecte pirotenice confiscate în Gara Roznov

Doi tineri, cu vârste de 17 şi 26 de ani, au fost prinşi de poliţişti, în seara de 11 decembrie, în Gara Roznov, în timp ce vindeau obiecte pirotehnice interzise prin lege. Toate cele 2.613 petarde de diverse feluri pe care le aveau asupra lor au fost confiscate, iar oamenii legii le-au deschis dosar penal. Cei care sunt tentaţi să facă afaceri înainte de sărbători cu diverse produse care au căutare în această perioadă trebuie să aibă în vedere faptul că în toată ţara se fac controale pentru a fi depistaţi şi pedepsiţi vânzătorii de obiecte pirotehnice periculoase. Comercializarea acestor produse a fost interzisă din cauza numărului mare de accidente (unele soldate cu infirmităţi) înregistrat ani la rând, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Incendiu de la un cablu

Un cablu electric defect a provocat un incendiu, în seara de 11 decembrie, într-un apartament situat la etajul III al unui bloc de pe str. Plevnei, din Piatra-Neamţ. Au ars un recamier şi vreo 4 kg de haine, focul fiind stins în câteva minute de pompierii militari. ISU Neamţ recomandă cetăţenilor să verifice periodic aparatele electrice, cablurile, prizele, întrerupătoarele şi dispozitivele de protecţie şi să nu le folosească pe cele care au defecţiuni. De asemenea, nu trebuie supradimensionate siguranţele fuzibile şi nici suprasolicitată instalaţia electrică. Tot joi seara, pompierii din Piatra Neamţ au fost chemaţi la Zăneşti, unde a luat foc o porţiune din podul casei. Incendiul a fost stins de voluntarii din localitate, însă când au ajuns militarii podul încă fumega. Cauza a fost de sezon: coş înfundat cu funingine. Pompierii le reamintesc cetăţenilor care folosesc sobe că verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii. De asemenea, coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

 Grupaj de C. MIRCEA

aleho