reclama autocenter

Ecrocherie „Accidentul” eşuată

După zeci de apeluri făcute de poliţişti către populaţie, în sfârşit au apărut şi primele roade. Două femei din Piatra-Neamţ, una de 50 de ani, cealaltă de 65 de ani, şi-au dat seama că indivizii care le-au sunat, în ziua de 9 decembrie, să le spună că fiii lor au fost implicaţi în accidente rutiere, sunt nişte escroci. Ambele doamne au anunţat poliţiştii, care fac cercetări să identifice bărbaţii care au vrut să le păcălească şi să-i cerceteze pentru tentativă de înşelăciune. Metoda „Accidentul”, care a făcut victime prin toată ţara, presupune un scenariu care afectează emoţional victimele: infractorii sună persoane trecute de o anumită vârstă, pretind că sunt rudele lor (fiu, fiică, ginere) sau avocaţii acestora şi spun plângând că au nevoie de bani, pentru că au provocat accidente rutiere. De regulă, le dau numere în cont în care să transfere banii, dar mai nou cer şi coduri de încărcare de pe cartele telefonice. Dacă cineva cere să vorbească cu „fiul care tocmai a făcut accident” i se spune că nu se poate pentru că tocmai este audiat de poliţie. Poliţiştii sfătuiesc orice persoană care este abordată în acest mod să nu dea curs instrucţiunilor primite la telefon şi să anunţe poliţia. Iar pentru liniştea sufletească să-şi sune copiii, pentru a se asigura că n-au fost implicaţi în niciun fel de accident.

Trei pietoni loviţi de maşini

În ziua de 9 decembrie, în judeţul Neamţ au avut loc 3 accidente rutiere, toate produse în aceleaşi condiţii. Dimineaţă, în jurul orei 10, un bărbat care traversa neregulamentar str. Sucedava din Roman, a fost lovit de un taxi, condus de un şofer în vârstă de 60 de ani. Atât taximetristul, cât şi pietonul nu se aflau sub influenţa alcoolului. Au urmat un accident la Dumbrava Roşie, unde a fost rănit un bărbat de 49 de ani care traversa printr-un loc în care nu era trecere pentru pietoni, şi un accident la Zăneşti, unde un bărbat de 52 de ani, care se afla sub influenţa alcoolului, a fost lovit de un autoturism condus de un şofer de 31 de ani din Costişa. În toate cazurile, poliţiştii fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Tâlhar minor prins după aproape 4 luni

Poliţiştii din Roman au stabilit, după aproape 4 luni, că un copil de 12 ani este autorul unei tâlhării comise, pe 27 august, asupra unei femei de 43 de ani. Femeia a fost atacată în timp ce mergea pe str. Narciselor din oraş, iar băiatul i-a smuls telefonul mobil, cu tot cu cercelul din ureche, şi plasa din mână. Pentru că tâlharul nu are încă 14 ani, vârsta la care poate răsunde penal, poliţiştii au sesizat Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

 Brad căzut peste firele electrice

Pompierii din Piatra-Neamţ au fost chemaţi, marţi seara, pe Aleea Tineretului unde, în jurul orei 23, un brad s-a rupt, a căzut peste firele electrice de iluminat public şi apoi a ajuns pe şosea, blocând ambele benzi. Patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială s-au deplsat la faţa locului, au tăiat bradul şi au degajat carosabilul.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedent3.052 de familii au primit ajutoare la încălzire
Articolul următorIarna „găurește” buzunarele Spitalului Județean