Joi, 8 martie, încep înscrierile în clasa zero, pentru preşcolarii care au împlinit 6 ani. Şi cei mai mici de 6 ani pot fi înscrişi în clasa pregătitoare cu condiţia să nu aibă mai puţin de 5 ani şi jumătate şi să fi trecut de evaluările psihosomatice. În Neamţ sunt pregătite 196 de clase (faţă de 201 în 2017) pentru 4.523 de elevi.

Potrivit calendarului de desfăşurare a înscrierilor în clasele pregătitoare, joi este ziua în care se depun de către părinţi cererile la şcolile de circumscripţie. Copiii ai căror părinţi îşi doresc alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie vor fi acceptaţi în limita locurilor rămase neocupate. A doua etapă a înscrierilor în clasele pregătitoare va avea loc în perioada 12-18 aprilie 2018.

Pe 8 martie încep înscrierile la „pregătitoare” * Sunt mai puţine clase ca în 2017, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn judeţul Neamţ cele mai multe clase zero disponibile sunt în municipiul Piatra Neamţ, în număr de 30. La polul opus, tot în mediul urban, se află oraşul Bicaz, unde va fi înfiinţată o singură clasă. În mediul rural, în comune şi sate precum Rediu sau Dragomireşti, în unele sate nu vor fi înfiinţate clase zero, pentru că nu există populaţia şcolară de această vârstă.

„Pe data de 8 martie se depun cererile de înscriere. Evaluările psihosomatice se vor finaliza pe data de 23 martie, conform metodologiei, iar în perioada 1-12 martie se va desfăşura Ziua porţilor deschise, eveniment organizat  în toate unităţile de învăţământ care au clase pregătitoare”, a precizat prof. Ioan Milea, inspector şcolar general adjunct al ISJ Neamţ. (E.C.)

Articolul precedentMIERCUREA ALARMELOR în judeţul Neamţ
Articolul următorFosta trupă a lui Adrian Rugină, în premieră la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.