Fosta trupă a lui Adrian Rugină, în premieră la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrupa de folk-rock „Bucium” va lansa noul album, intitulat „Miorița”, vineri, 9 martie, în clubul „Ze Germans” din Piatra Neamț și sâmbătă, 10 martie, în clubul „31 Motor’s Pub” din Suceava. „Bucium” va ajunge astfel în premieră la Piatra Neamț, orașul natal al fostului membru al grupului – eroul Adrian Rugină – toboșar al trupei în perioada 2005-2013.

„Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Cel mai recent disc, Miorita, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut și a beneficiat de un turneu național de promovare. Mioriţa este un album conceptual: există un erou și un fir epic, motiv pentru care materialul poate fi descoperit în totalitate doar la o ascultare cap-coadă, discul fiind creat fără nicio pauză între piese”, precizează membrii trupei.

Fosta trupă a lui Adrian Rugină, în premieră la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Mioriţa” este a treia realizare discografică a celor de la „Bucium”, după „Voievozii” (2008) şi înregistrarea din concert „Live în codrul ascuns” (2016). Componenţa actuală a trupei este următoarea: Alexandra Milea – vioară, Andi Dumitrescu – voce, chitări, instrumente de suflat, clape, compozitor, textier, Mihai Balabaș – vioară, chitară, Robert Ardeleanu – chitară bas şi Cristian Răducanu – tobe, percuție. Deschiderea celor două concerte va fi asigurată de trupa Aamon din Iași. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Bucium)

Articolul precedentPe 8 martie încep înscrierile la „pregătitoare” * Sunt mai puţine clase ca în 2017
Articolul următorCopil de 6 ani, accidentat de un șofer băut la Răuceşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.