0:00

* odată cu Lucian Mursez au fost reţinuţi contabila firmei sale şi doi patroni din Bistriţa şi Vânători
* toţi sunt acuzaţi că prin evaziune şi spălare de bani au produs un prejudiciu de 35 de milioane de lei

Patron al unei firme foarte cunoscute în Bucureşti – ScorsezeSecurity International SRL, care are în jur de 3.700 de angajaţi – Nicolae Lucian Mursez (46 de ani) a fost ridicat de procurorii DIICOT Neamţ şi dus, ieri, la arestare, împreună cu contabila firmei sale Gabriela Gherbali (46 de ani) şi cu doi afacerişti locali. Împreună cu un alt individ, cei 4 sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

„În fapt, ca mod de operare specific al suspecţilor cercetaţi, s-a reţinut identificarea şi preluarea prin intermediari a unor societăţi comerciale care aveau în posesie sau care puteau să obţină documente cu regim special, utilizate în comerţul cu material lemnos şi folosirea ulterioară a acestor documente, precum şi a unor facturi şi chitanţe completate fictiv, pentru a se atesta livrarea către societăţile comerciale beneficiare a unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos primar şi secundar”, se arată în comunicatul DIICOT. „În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracţionale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, în scopul introducerii în contabilitatea societăţii comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile. Suspecţii au organizat întocmirea în fals şi emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către S.C. Scorseze Security International SRL Bucureşti”.

Anchetatorii au stabilit că în numele S.C. Cogicomconstruct Primtrans SRL – firmă administrată de Liviu Ioan Ciobanu (46 de ani) au fost întocmite în cursul acestui an mai multe facturi, prin care se atesta în mod fictiv că această societate comercială ar fi livrat către Scorseze Security International cantităţi foarte mari de mărfuri, în valoare de peste 50 de milioane de lei în anii 2012 şi 2013, şi de aproape două milioane şi jumătate în anul 2014.
În afară de SC Cogicomconstruct, gruparea a folosit firmele Starlet Wood SRL Bistriţa (înfiinţată acum un an, în ajunul Crăciunului şi administrată de Florin Mihai) şi Domexim Team SRL Vânători Neamţ (care deşi este înfiinţată pe 24 iulie 2013 a raportat o cifră de afaceri de peste 5,6 milioane de lei realizată în câteva luni, graţie administratorului Constantin Cristian Crăcăoanu). Procurorii au stabilit că prin cele 3 firme fantomă s-au facturat fictiv mărfuri în valoare de 145.585.993 lei, iar prejudiciul în dauna bugetului de stat a fost estimat la 34.940.638 lei.

Anchetatorii au făcut 6 percheziţii în judeţele Neamț şi Galați, și în municipiul București şi au beneficiat de sprijinul SRI Neamţ.

Cristina MIRCEA

Patronul SCORSEZE SECURITY – ridicat de DIICOT Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentTriumvirat cu pace în fruntea județului
Articolul următorAtenție la țepușele de gheață de la streșini!

1 COMENTARIU

  1. buna ziua.ar trebuii domni de la dicot sa cerceteze si relatile domnului Lucian Nicolae Mursez la judecatoria sec2 bucuresti.
    cine are de recuperat bani de la sc Scorseze se resping actiunile dupa luni de zile de amnari fara o motivare precisa !!!!

Comentariile sunt închise.