pietricica turism

Curtea de Apel Bacău a judecat, ieri, contestaţia formulată de procurorii DIICOT Neamţ la decizia tribunalului, care hotărâse să instituie măsura arestului la domiciliu pentru patronii de pensiuni-bordel din Piatra-Neamţ. Prin urmare, Daniela Pachiţanu – patroana pensiunii „Dana”, Constantin Brînzei – patronul pensiunii „Red Rock”, şi

Emilia Costea – mâna dreaptă a Danielei Pachiţanu, rămân după gratii pentru încă 30 de zile începând de astăzi. Toţi sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori şi, fiind arestaţi, ratează tocmai perioada sărbătorilor de iarnă, care le aducea venituri importante din afacerea cu fetiţe. Cei 3 şi Iulia Luminiţa Crăciun (ajutorul de bază al lui Constantin Brînzei) au fost reţinuţi după o acţiune a procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, care a avut loc în seara de 5 noiembrie şi s-a întins până târziu în noapte. Pensiunile şi locuinţele membrilor grupării au fost percheziţionate, fetele au fost audiate, iar anchetatorii au confiscat 20.000 de lei, bani despre care aveau indicii că provin din prostituţie.

Din anchetă a rezultat că afacerea funcţiona pe bază de comandă, în sensul că patronii erau sunaţi direct de clienţii care spuneau ce fată doresc şi la ce oră. Costea şi Crăciun intrau şi ele în scenă şi executau întocmai ordinele primite de la şefii lor, astfel încât activitatea de „programare” şi cea de strângere a banilor să se desfăşoare fără greşeală. Femeile nu primeau nici jumătate din sumele pe care le plăteau clienţii, iar cele care se declarau nemulţumite erau imediat puse la punct şi, uneori, ameninţate dacă nu înţelegeau altfel. Gruparea a fost ţinută sub observaţie mai bine de un an şi jumătate, timp în care au fost monitorizaţi nu doar patronii şi ajutoarele lor, ci şi clienţii fideli ai celor două pensiuni.

După câteva zile de arest, imediat ce s-a judecat contestaţia depusă de cei 4, instanţa a decis s-o elibereze doar pe Luminiţa Crăciun. Femeia este şi acum sub control judiciar, nu are voie să părăsească ţara şi nici să se apropie de ”persoanele vătămate, de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, de martori sau de experţi, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale”, după cum a stabilit instanţa. (C. MIRCEA)