Păstrăveni – locul unde procurorii Parchetului General și cercetătorii caută crimele comunismului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParchetul General va investiga  moartea a peste 700 de copii cu dizabilități, internați în diverse centre din țară în perioada comunismului. Potrivit Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, cercetările specialiștilor arată că aceștia ar fi murit de foame, de frig sau chiar din cauza bătăilor. Pentru început, luna viitoare vor începe săpături arheologice în localitatea Păstrăveni, județul Neamț, unde a existat un orfelinat și unde acum funcționează Centru de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap.

„În perioada 11-13 mai vom ajunge la Păstrăveni pentru a face aceste săpături alături de procurori de la Parchetul General. Dar pe data de 9 mai vă vom trimite un comunicat de presă cu toate detaliile acestui proiect”, a declarat Luciana Jinga, cercetător din cadrul IICCMER, pentru mesagerulneamt.ro.

Cercetările privind abuzurile din orfelinatele din România comunistă au început în 2007, iar în 2017 IICCMER a făcut o sesizare penală. (Z.C.H.)

Articolul precedentCod portocaliu de ploi în regiunea Nord Est
Articolul următorEnergia verde la Târgu Material Construct-Climaterm din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.