iasi inventii 01Pasta de dinţi ecologică inventată la Iaşi (autori: Kamel Earar, Andrei Victor Sandu, Mădălina Nicoleta Matei, Ion Sandu) a dat lovitura la Salonul de Inventică de la Varşovia, unde fost cea mai de succes inovaţie dintre cele 400 prezentate. Reţeta bazată pe produse naturale este realizată din mentă, busuioc, levănţică, scorţişoară, coajă albă de ou, orez şi spirulină.
“Lucrăm la mai multe reţete în momentul de faţă. Se doreşte o optimizare. Apoi, în funcţie de rezultate, vrem să ieşim şi pe piaţă, pentru că sunt foarte căutate aceste produse bio. Testele de laborator arată rezultate foarte bune, comparând cu alte produse similare”, a declarat Andrei Victor Sandu, preşedintele Forumului Inventatorilor din România.

La Varşovia, inventatorii ieşeni au primit alte două medalii: argint pentru “Metoda de determinare a echilibrului hidric a lemnului” (autori: Ion Sandu, Constantin Luca, Irina Sandu, Mikiko Hayashi, Ioan Gabriel Sandu, Viorica Vasilache și Andrei Victor Sandu) şi bronz pentru “Metoda de fosfatare a pieselor de fier” (autori: Andrei Victor Sandu, Costică Bejinariu, Ioan Gabriel Sandu, Petrică Vizureanu, Iulian Ionita, Ion Sandu, Viorica Vasilache și Violeta Vasilache).

Delegaţia ţării noastre a fost onorată şi cu medalia Marie Curie pentru invenţii în domeniul chimiei.
România a fost reprezentată la Salonul de Inventică Varşovia de inventatori de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. (ZCH NEWS)
Articolul precedentMETEO: Nu uitaţi umbrela acasă în următoarele două zile!
Articolul următorAPA SERV: De avarie ştim de luni, o remediem miercuri!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.