vreme ploioasa toamnaAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) ne avertizează să nu ne uităm umbrele acasă în următoarele două zile. ANM a emis, luni, 19 octombrie, o informare meteo de vreme instabilă, cu ploi însemnate cantitativ, valabilă în aproape toate regiunile, începând chiar din această după-amiază. Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 octombrie, ora 15:00 – 21 octombrie, ora 15:00, vor fi ploi, mai ales averse, pe arii extinse în aproape toată țara.

“Astfel, în cursul zilei de luni, 19 octombrie și al nopții de luni spre marți (19/20 octombrie), va ploua în jumătatea de nord-vest a țării, iar începând de marți, 20 octombrie, până la sfârșitul intervalului, aria ploilor se va deplasa spre regiunile estice. Cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 litri/mp, iar izolat, mai ales în nordul Olteniei, estul Moldovei și zona de munte, 40 – 50 litri/mp”, se precizează în informarea ANM.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informarea de specialitate. (ZCH NEWS)