Filiala Neamţ a Partidului România Unită (PRU) a anunțat întregirea echipei de conducere, prezentându-și, într-o conferință de presă organizată astăzi, 6 noiembrie, parte din liderii organizațiilor locale și nominalizându-i pe cei din departamentele de specialitate.

pru neamtCu acest prilej, a fost prezentat public și noul președinte al PRU Piatra Neamț, respectiv Viorel Gafița, care este cunoscut publicului din Piatra Neamț, dar și în mediile politice ale județului din vremea când a ocupat diferite posturi-cheie în administrația locală, începând de la funcția de director al Corpului de Control al Primăriei Piatra Neamț, în 2005-2006, până la cea de șef al Oficiului Județean pentru Protecția consumatorului. Acum om de afaceri pe axa România-Franța, Gafița declară că se regăsește ”perfect în doctrina naţionalistă a PRU şi în dorinţa de restructurare din temelii a clasei politice din România”.

sorin cazan si viorel gafitaCând a apărut acest partid – şi, mai ales, avându-l pe siglă pe Vlad Ţepeş – am decis că este calea de urmat pentru mine, deşi, la un moment dat, mă gândisem să nu mă mai implic în politică. Avem un crez naţional şi vom lupta pentru istoria şi cultura noastră, pentru generaţiile care vin, copiii noştri. Trebuie să recunoaştem cu toţii faptul că, acum, clasa politică este o mizerie. Va trebui să o deranjăm şi să o rearanjăm pentru un viitor demn al României. Trebuie să spunem adevărul, chiar dacă vom strica prietenii vechi. Îi chem alături de noi pe toţi pietrenii care au ceva de spus, mai ales pe aceşti tineri, care au nevoie acum mai mult decât oricând de voci în măsură să le exprime şi rezolve problemele”, a declarat Viorel Gafița. Acesta va conduce organizația PRU de la Piatra Neamț cu delegație până la conferința de alegeri interne, pentru a căror organizare a primit termen de o lună.

Sorin Cazan, președintele PRU Neamț, și Bogdan Stejărel Dumitriu, secretarul general al filialei, au anunțat, de asemenea, ceilalți colegi care reprezintă formațiunea politică în județ: Dimitrie Morariu (prim-vicepreşedinte), Petru Ciurea, Valentin Ionel, Sebastian Argeşanu, Claudiu Rântaşu, Florin Jurcău şi Ovidiu Nedelcu (vicepreşedinţi), Florin Bălan, Anton Bălăiţă şi Sandu Mihăilă (secretari executivi) și Petru Dorobanţu (trezorier). De coordonarea tinerilor PRU se ocupă Irina Filoteanu, de organizația feminină – Mioara Anasia, iar din comisia de control financiar fac parte Sorin Tamaş şi Alexandru Căescu. PRU Neamț are comisie de etică și arbitraj, formată din Valentin Ionel şi Paul Costea. Bogdan Stejărel Dumitriu, secretarul general al filialei, a anunțat că în viitorul apropiat PRU Neamț își va pune la punct organizațiile în toate localitățile, în perspectiva și pregătirea congresului național ce va avea loc pe 24 ianuarie 2016. Inițial, congresul fusese planificat pentru 1 noiembrie, dar a fost amânat, PRU considerând asta un gest de respect pentru victimele tragediei de la Colectiv.

Am încredere maximă în oamenii pe care îi avem alături şi trebuie să spun că suntem deschişi în special tinerilor, vocile care au nevoie acum să se exprime. Am fost şi la un marş în Bucureşti, vom ieşi în stradă şi în Neamţ, pentru a exprima ce am dorit noi pentru ţară”, a declarat Sorin Cazan, președintele PRU Neamț, precizând și o parte din doleanțele partidului – maximum două mandate pentru parlamentari, primari și consilieri și alegerea în două tururi a primarilor. ”Vrem să promovăm tinerii, pe care îi aşteptăm alături de noi, pentru a reforma clasa politică, a stârpi corupţia şi a crea un viitor demn României Unite”, a adăugat Sorin Cazan.

(D.O.)

Articolul precedentSperietoarea COLECTIV: CENTRAL, LGL şi EUFORIA cu obloanele trase!
Articolul următorFumător de fumător: Avea 6.000 de ţigări în maşină!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.