simionica 2015 01Pentru că de la București nu au mai primit nici un răspuns legat de cele trei cerințe, UNPR-iștii nemțeni care nu au fost de acord cu protocolul semnat cu PSD au găsit soluția pentru localele din 2015 – Partidul Social Românesc al lui Mircea Geoană.

„Comparativ cu alți oameni politici, mai mari sau mici, eu îmi păstrez ceea ce mă definește ca și formație. Eu sunt om de stânga și, în aceste condiții, chiar dacă, să spunem forțată de situație, ar fi trebuit să mă duc către o altă doctrină politică, mă duceam, eventual, către centru-stânga, în nici un caz către dreapta. Domnul Geoană ne-a contactat și pe mine și pe colegii demisionari sau demiși de la nivelul județului și împreună am considerat că e bine să păstrăm o echipă și să începem să construim în Neamț pentru Partidul Social Românesc”, a declarat Aurelia Simionică, fosta propunere a UNPR pentru Primăria Piatra Neamț.

După cum anunță Aurelia Simionică, plecare se face în grup, nu individual: „Nu știu să vă spun numărul exact al celor care vor merge spre acest partid, dar pot să vă spun că nu sunt puțini, inclusiv oameni care candidau și care au fost puși în fața faptului împlinit pe ultima sută de metri. Alături de mine sunt în continuare domnii Vasiliu și Bumbu pentru că mergem în echipă. Ei au fost doi oameni de cuvânt pentru mine și nu aveam de ce să apuc singură pe un drum lateral. Eu cred că întăresc și echipa din Partidul Social Românesc, dar, în același timp, dau un semnal de unitate și pentru cei care doresc să vină alături de noi, pe stânga”.

Cât despre candidaturi: „În momentul de față, suntem într-o organizare. Eu nu am luat în calcul neapărat partidul domnului Geoană când am făcut afirmația că intenționez să candidez la Primăria Piatra Neamț. am luat în calcul chiar o candidatură independentă. Dar, dacă se vor finaliza toate documentele și toate negocierile în timp util, există și această posibilitate. La începutul săptămânii viitoare va trebui să depun oricum candidatura. În cursul acestei zile așteptăm și un lider de la București, s-ar putea ca săptămâna viitoare să ajungă chiar domnul Geoană în zonă. Probabil că în acest week-end se va clarifica situația”, ne asigură Aurelia Simionică.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentDaniel Harpa, mândru de viitorii consilieri locali PSD
Articolul următorBACĂU: Posturi libere la Ambulanţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.