Rep:  Prin ce se deosebește Partidul Ecologist Român de celelalte formațiuni politice?

Ioan Crîşmariu: Cred că ne deosebim de celelalte partide in primul rând prin faptul că  noi nu promitem chestiuni abstracte. Toate promit progres, evoluție, bunăstare, însă nimeni nu vorbește despre metodele prin care le putem atinge și despre costurile pe care le implică. Progresul, evoluția și bunăstarea trebuie să fie țelul nostru comun, ca națiune, să ne unim și împreună să acționăm pentru a ne atinge scopul, acela de a avea o viață mai bună. Este dreptul fiecărui cetățean de a beneficia de condiții decente de trai, dar să nu uităm că și copii noștri vor ajunge cetățeni  și vor avea aceleași drepturi.  Și să nu uităm că este obligația noastră să ne asigurăm că ei se vor putea bucura de aceleași drepturi.

Rep: Care credeți că sunt prioritățile în momentul de față pentru români și pentru România?

I.C.: România este una dintre cele mai bogate țări din Uniunea Europeană și cu toate acestea se află pe ultimele locuri în ceea ce privește protecția naturii și folosirea eficientă a resurselor.  Cu toate că, în general, oamenii apreciază adevăratele valori abia atunci când este prea târziu, Partidul Ecologist Român crede că este timpul ca românii să conștientizeze ceea ce au.  Este timpul ca România să inceapă să-și construiască viitorul.

Rep: Cum este primit Partidul Ecologist în casele oamenilor?

I.C.: Unii spun că nu au auzit de el, dar în urma discuțiilor, primesc cu căldură viziunea noastră.  Mulți mă întreabă „de ce acum?”.  Răspunsul este foarte simplu. Pentru că acum întreaga țară, ecomonia, cultura, educația, sănătatea și mai ales cetățenii români se află intr-un punct de răscruce și doar prin implicarea fiecăruia dintre noi putem alege direcția corectă. Pentru că deciziile noastre de acum sunt piatra de temelie pentru viitorul copiilor noștri.  Pentru că este timpul să ne întoarcem la valorile morale din trecut și astfel să evoluăm responsabil. Poate că unii dintre dumneavoastră iși mai aduc aminte de lecția de istorie din clasa a patra în care Burebista a unit triburile dacice demonstrându-le că un mănunchi de ramuri este mai puternic decât fiecare ramură în parte. Fiecare dintre noi este o ramură fragilă dar impreună putem crea un mănunchi puternic. Burebista a creat atunci viitorul poporului român. Noi vom crea viitorul nostru și al urmașilor noștri, pentru că, în viziunea Partidului Ecologist Român, viitorul unei națiuni este mai presus de supremația politică.

Rep: Împărtășiți-ne câteva din măsurile pe care le aveți în vedere dacă în urma alegerilor din 9 decembrie veți ajunge în Parlamentul României.

I.C. : Atât Partidul Ecologist Român, cât și eu personal susținem agricultura românească și urmărește implementarea  de măsuri care să susțină producătorul român. Ne dorim ca toți românii să poată consuma legume și fructe sănătoase, fără hormoni de creștere și îngrășăminte chimice, de aceea pregătim un program de asistență tehnică și consultanță pentru cei care doresc să iși construiască micro-sere în mediul rural, program pe care il vom desfășura indiferent de rezultatul obținut la alegerile din 9 decembrie.

În același timp, suntem alături de cei care știu că sursele de energie convenționale nu doar că se epuizează, dar utilizarea lor, cu toate că ne este benefică , este dăunătoare mediului în care trăim și afectează aerul pe care îl respirăm. De aceea, toți cei care doresc să achiziționeze sisteme de producere a energiei regenerabile, pot apela oricând la specialiștii noștri pentru sfaturi şi consultanță pentru accesarea fondurilor europene.

Nu trebuie să uităm nici de spiritualitatea și cultura românească. Acestea trebuie păstrate și cultivate pentru că ele reprezintă identitatea noastră ca popor și sunt cea mai de preț moștenire lăsată de înaintașii noștri.

Partidul Ecologist Român crede intr-un sistem de sănătate eficient, susținut de un mediu curat și un stil de viață care să favorizeze o populație sănătoasă.

Rep: În incheiere, vă rog să adresați un mesaj alegătorilor dumneavoastră

I.C. : Mesajul meu este ca pe 9 decembrie românii să voteze pentru viitorul lor și al copiilor lor. A venit momentul să renunțăm la orgolii și lupte politice fără rost și să ne gândim la binele acestei țări. Candidații Partidului Ecologist nu vă promit decât că vor face tot ce trebuie pentru ca România să aibă tot ce își dorește.

Articolul precedent”Un vot pentru ecologiști nu este un vot pierdut !”
Articolul următorPutem alege cum ne construim viitorul