pietricica turism

 Cine-o zis că șăfu-i șăf și fără textile, mare om și ne gândim că o avut de-a face cu așa ceva din belșug. Că dacă șăfului îi plânge pipota de ceva, imediat se inițiază o acțiune de desant și treaba se rezolvă. Este cazul și la șăfu desepeului de la noi, care ieri pe la prânz, o desantat pentru un control în miezu problemei la o cârciumă românească alături de un comesean fost procoror. Acuma, din ce am dedus, miezul controlului o fost starea afinelor din producția de anu ăsta, analiza organoleptică pe ceru gurii, precum și verificarea ipotezei dacă ajută la ficați o perioadă de vreme cu abnegație în timpul orelor de servici. Hai, să ne trăiți și final de mandat în glorie!

 Și dacă tot vorghim de controale anonime dar semnate, aflăm că un nene șăf de firmă de pe malul Ozanei celei frumos curgătoare și limpezi, că așa scrie la comisia de mediu, s-o supărat pe toată lumea politică și n-o cotizat defel de-o bucată de vreme bună. Când o venit vremea controlului, pac o apărut un nene care îndată i-o șoptit că dacă …așa la partid, cu o sumă cam atâta, controlu se transformă în cumătrie și a doua zi servește o ciorbă de burtă pentru dres. Creștinu controlat o înregistrat conform stasului toată conversația și pac, o pus-o la dulap. Acuma insu e în dubiu. S-o dea la parchet, nu-i bun că sigur dă peste cine nu trebe, adică preten cu controloru. S-o dea la partid, iar nu-i bun, așa că o dat-o la presă. Bun așa!

 Aflăm din mediul celor ce-i sfătuiesc pe alți să ia bani de la Europa, că o harnică doamnă de la o firmă pe profilul enunțat, e vorba să dea cu suspinatu și subsemnatu, pe la trei litere. Domnia sa a fost apreciată pentru proiectele de largă respirație socială pentru ce-i fără lucru, oameni care au fost reșcoliți, recalificați, re, re și iară re, dar numai pe hârtie. Așa că dincolo de proiecturile câștigate cu succes în ultima vreme, se pare că mai sunt unele de acu cinci ani, în care s-or dat niște șpăgi, s-o animat niște relății interjudețene, pe prințipul antic că o mână spală pe alta cu săpun. Ca să vezi!