O veche vorbă den popor zice că cel mai aprig strigă că vin tălharii, taman cei invocați în strigătură. Altfel zis, prestatorii acestor manopere, nu neapărat explicite ci și sub formele conexe, recte vicleșuguri, coșerole și moșmondeli respectă metoda, dar nu-i preferă pe concurenți. Ei, bine cam așa-i și pe la pesedeul de la noi, că un nene Adriean după ce o fost prin partidu` lui dom` Culiță (să trăiți!), o zis să vie înapoi de unde o plecat. O seamă dă inși s-o bucurat că s-o subțiat partidu lui dom` prezident de la cejeu, dar când o fost vorba de aprobarea membroteilor, pomenitul s-o trezit cu adeziunea-ndărăt. Acuma, n-ar trebui să ne mire reacția, ci mai degrabă intenția omului, că mai este partide cu dare de mână și cu sete de membri, dar nu te pui cu gusturile social democratice de centru stânga-mprejur.

 Primim pe surse o întrebare de la o seamă de cleienți, majoritatea contabeli, care parcă s-o vorghit între ei: CE CARu meu caută DNA-ul la Piatra Neamț? Tuturor acestora și altora la fel de curioși le răspundem, că șefu` lor, în urma unei relații nepotrivite cu Moș Crăciun, s-o trezit că trebe să explice cu ce fel de combustibil merge sania, dar mai ales de unde procură moșul acel combostibil, că inclusiv DNA-ul știe cum că sania în discuție e trasă de reni, iar pe la noi renii sunt, dar numai în poze. Acuma, noi nu ne băgăm la noile mijloace de propulsie la sănii, ca dom` șăf de la contabili, dar suntem curioși cine i-o fi dat reșpectivul combostibil și cu ce comision, bașca cine i-o scris să aducă cadouri.

La conducerea celor ce ne vând apa chioară la preț de țuică bătrână, că ne punem întrebări serioase referitoare la număru neuronilor folosiți, merge vorba că o distinsă doamnă parcată pă motive de evaluare psihologică, o câștigat în instanță dreptu de a lucra în continuare cu domnu` Dughir, Păcală și restu`. Acuma ne-am convins că justiția e oarbă, dar și de faptu că nu știe să numere neuroni teferi la axon, că nu-i de colea să te bagi în capul omului și să-i iei la răspăr care și cum, cine și de ce face și drege. Așadar, continuăm să ne reîntrebăm, ce fel de neuroni este acolo, de ne cer pe apa chioară preț de răscumpărare din Sahara? Ăsta den mijloc tace, că el o trecut pă vinoase și nu-l interesează.