0:00

Legea spune foarte clar: doar cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor europarlamentare (26 aprilie) se dă startul campaniei electorale și afișajului electoral pentru alegerile din 26 mai. În acest an, la fel ca și în anii trecuți, startul a fost furat în toata țara, cu mai mult de două luni înainte. Județul Neamț nu face excepție de la această regulă, fiind împânzit cu afișe și bannere.

Se pare că nu doar afișajul prematur ar constitui o problemă. De exemplu PSD foloseşte un fundal care imită tricolorul României, acest lucru fiind interzis în campania electorală oficială. Deși la nivel național Autoritatea Electorală Permanentă a făcut apel la Poliția Română să ia măsuri în legătură cu explozia afișajului, polițiștii susțin că nu au atribuții decât pe parcursul campaniei.

„Prin Hotărârea de Guvern 81/2019, s-a stabilit calendarul electoral, conform căruia campania începe pe 26 aprilie și se încheie în dimineața de 25 mai, la ora 7:00. Amplasarea mijloacelor de publicitatea în afara acestei perioade se face cu acordul și autorizația autorităților locale, conform Legii 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. (B. CĂLIAN)

Articolul precedentMedicii ortopezi arestați pentru șpagă au mai primit un mandat de 30 de zile, dr. Borș – arestat la domiciliu
Articolul următorL5A Bravo Bodeşti şi Vulturul Costişa, rocadă înaintea meciului direct
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.