Tribunalul Neamț a decis astăzi, 1 aprilie, fără păcăleală, să prelungească arestarea preventivă a celor 4 medici ortopezi, cu încă 30 de zile. Dacă măsura va fi menținută și de Curtea de Apel Bacău, doctorii Florică Guțu, Constantin Nanu și Grigore Berea vor sta după gratii până pe 5 mai, deci inclusiv de Paște.

Excepție face dr. Gheorghe Borș, care a primit arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Reamintim că toți 4 au fost încarcerați în Arestul Poliției Neamț din seara de 6 martie, procurorii considerând că lăsarea lor în libertate ar putea influența desfășurarea anchetei.

Tot astăzi, același complet de la Tribunalul Neamț a judecat contestațiile prin care cei 4 doctori au cerut ridicarea sechestrelor puse pe sumele de bani aflate în conturile lor bancare. Instanța a fost de accord cu această măsură, dar procurorii au dreptul să o conteste.

Deși cei 4 doctori se află de aproape o lună după gratii, doar unul dintre ei, și anume Grigore Berea, a cerut judecătorilor să-i înlocuiască măsura preventivă cu arestul la domiciliu. Solicitarea lui a fost, însă, respinsă. (C.M.)

Articolul precedentProiectil de artilerie găsit în albia râului Neamțu
Articolul următorPartidele politice fură din nou startul campaniei europarlamentare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Usor,usor unu cate unu sunt lasati la “vatra”… Pt domnu Ghenadie sa mearga dl. procuror de caz la Smith&smith pe M. Eminescu sa vada cam cat de mult si regulat schimba dansul leii in valuta..

Comments are closed.