0:00

Partide caritabile de sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, organizațiile de femei și chiar cele de seniori ale partidelor politice se întrec în acțiuni caritabile. Care mai de care dintre doamnele care conduc organizații de partid s-au gândit la daruri și la segmentele de populație care să beneficieze de alimente, îmbrăcăminte și dulciuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Organizația județeană a femeilor social-democrate dar și cea municipală vor organiza în perioada imediat următoare o serie de acțiuni caritabile. Emilia Arcan împreună cu organizația OFSD Neamț și-a propus să ajute cu alimente și îmbrăcăminte mai multe familii defavorizate.

”Am citit în ultima perioadă de timp și am auzit despre cazuri de familii cu mulți copii care se descurcă foarte greu. Am rămas foarte impresionată și vreau, acum de sărbători să achiziționăm hăinuțe, dulciuri și chiar alimente pentru a le face acestor copii și familiilor lor, cât și cum putem noi, viața puțin mai ușoară”, a declarat Emilia Arcan.

Idei asemănătoare va pune în practică și președintele PSD Piatra Neamț, Aurelia Simionică. Împreună cu colegii din organizație, ea s-a gândit să meargă de această dată cu daruri de Moș Crăciun la secția de pediatrie a Spitalului Județean Neamț.

„La începutul săptămânii viitoare, după ce mă voi consulta cu colegii din PSD, vreau să merg mai întâi cu alimente și dulciuri la câteva familii din Piatra Neamț, familii cu mulți copii care merită și au nevoie de acest sprijin în preajma sărbătorilor de iarnă. Ulterior, până pe 24 decembrie voi merge la secția de pediatrie unde știu că sunt mulți copii abandonați și mame cu copii veniți din tot județul, deja m-am sfătuit cu doamna doctor care este șef de secție acolo pentru a vedea exact câți copii sunt”, a precizat Aurelia Simionică.

Acțiuni similare au în vedere în următoarele două săptămâni și organizațiile de femei ale PNL Neamț și PDL Neamț.

”Desigur, ca în fiecare an ne vom organiza în așa fel încât să mergem cu daruri de Crăciun atât la copii care provin din familii defavorizate cât și la persoane vârstnice. Acest lucru se va întâmpla spre sfârșitul săptămânii viitoare”, a spus Ecaterina Iliesii, președinte al Organizației Femeilor Liberale Neamț.

”Ca în fiecare an ne vom îndrepta atenția spre zonele sociale defavorizate – copii și bătrâni, iar eu personal mă voi îndrepta ca în fiecare an către copiii de la centrul de educație incluzivă Alexandru Roșca din Piatra Neamț. Organizația condusă de mine a mers în fiecare an acolo cu daruri de Moș Crăciun”, a declarat Luminița Vârlan, președinte organizația de femei PDL Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentInedit, despre Ion Barbu şi Tudor Arghezi
Articolul următorBatem recordul la copii cu părinți plecați peste hotare