Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat lista parohiilor vacante, disponibile doar pentru transfer, în cazul în care preoții din Eparhia Iașilor doresc asta și întrunesc condițiile statutare de transfer.

Este vorba de șase parohii – trei din Iași, două din Botoșani și una din Neamț.

Din cele trei aflate pe teritoriul Iașilor, doar ”Sf. Gheorghe Pelerinul”, Valea Adâncă II, are o situație mai specială, fiindcă aici se precizează clar că ”există o clauză misionară de identificare a terenului și construire a bisericii parohiale”. Postul de preot paroh aici a devenit vacant începând cu 1 martie, iar parohia însumează 500 de familii.

În Darabani sunt libere două posturi de preot paroh – unul la ”Adormirea Maicii Domnului” Oroftiana de Sus, Suharău, cu 344 de enoriași, și la ”Sf. Dumitru” Gârbeni, Havîrna, unde sunt 400 de enoriași, este biserică, dar nu și casă parohială. În acest ultim caz, parohia devine vacantă începând cu 1 mai 2018.

Tot cu 1 mai 2018 se vacantează postul de preot paroh la ”Sf. Împărați Constantin și Elena” Negrești I, Dobreni, unde este și biserică, este și casă parohială, sunt 195 de familii, însumând 460 de enoriași.

Lista completă și actualizată a parohiilor vacante, așa cum a fost ea publicată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei:

Articolul precedentLiceeni câștigători la competiția regională Business Plan
Articolul următorA murit la înmormântarea tatălui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. S-ar părea că meseria de popă nu mai e de viitor. De fapt popa e la fel ca și lupul, vine doar să ia, și lumea, în special tinerii, au înțeles foarte bine asta. :-))

Comments are closed.