Parlamentul României a avizat favorabil, luni, 13 februarie, solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind inițierea unui referendum național referitor la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Parlamentul a recomandat ca, prin întrebarea formulată, să se respecte Constituția României, legea 3/2000 privind referendumul, deciziile Curţii Constituţionale în materie și recomandările codului de bune practici în materie de referendum adoptat de Comisia de la Veneția. Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului României dăduseră anterior un aviz pozitiv, în unanimitate, la solicitarea președintelui Iohannis. Președintele României le-a transmis, pe 24 ianuarie, președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunța că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei. (ZCH NEWS)

1 COMENTARIU

  1. Nu pot sa cred ca, D-l Iohannis isi umfla muschii pe banii nostri. Navetist intre Bucuresti si Sibiu, bani cu nemiluita pt. vila de protocol din Bucuresti, ca de, facea matreata in confortul lasat de Basescu, iar acum sunt convins ca intrebarea pt. referendum, v-a fi de gaga. Milioane de euro aruncati, ca sa demonstreze ce ?
    Vor da navala deontologii sa spuna ca e dreptul lui cunstitutional, etc.. Jenant, ridicol, noroc cu aceasta majoritate cu instalatia goala ca va lasa sa va faceti mendrele….

Comments are closed.