parlament nou

Parlamentarii au adoptat, miercuri, bugetul de stat pentru 2014, cu 346 de voturi “pentru”, 49 “împotrivă” şi 7 abţineri. Odată ajunși la votul final al bugetului național pentru anul 2014, parlamentarii de Neamț sunt și nu sunt mulțumiți de bugetul județului. În opinia unora bugetul stabilit pe anul 2014 pentru Neamț este relativ mai mare față de cel de anul trecut, însă nu poate mulțumi pe toată lumea. Alții sunt supărați că li s-au respins amendamentele.

”Sunt şi nu sunt mulțumit, mare lucru nu s-a putut face. Eu personal am primit respingere pe toate amendamentele, poate era frumos să le susținem în plen toți parlamentarii din neamț mai ales că unele dintre ele au fost semnate de toți. Față de anul trecut stăm mai bine la cotele defalcate din TVA și la bugetele echilibrate pentru administrațiile publice locale. Din puctul acesta de vedere e mai bine. Îmi pare rău că nu s-a aprobat niciun amendament, e aberrant acest lucru. De fapt nu au fost aprobate amendamentele la buget nici cele făcute de putere nici cele făcute de opoziție. Sunt sigur că ne vom petrece sărbătorile în Parlament pentru că domnul președinte va trimite înapoi legea bugetului. În fine e o luptă interinstituțională pe nervii noștri ai tuturor și pe nervii cetățenilor”, a declarat Cătălin Drăgușanu, deputat de Neamț.

”Cum poți fi mulțumit dacă veniturile sunt mici, cheltuielile sunt cum sunt. Dar aceasta este singura construcție de buget care se poate face în ziua de azi. Domnul președinte al Consiliului județean Neamț e nemulțumit și el pentru că banii sunt puțini, suma alocată e destul de mică”, a precizat deputatul Ioan Munteanu.

”Comparativ cu anul trecut e mult mai echilibrat bugetul propus pentru 2014. Stăm mai bine la cota defalcată din TVA și la echilibrarea bugetelor pentru administrațiile locale. Față de alte județe ale țării Neamțul a primit un buget destul de bun. Corelat cu evoluția macroeconomică și comparativ cu anii din urmă este cel mai echilibrat buget din ultimii 20 de ani. Sigur cu toții ne dorim mai mult dar atât s-a putut”, a menţionat senatorul Liviu Bumbu. (I. CĂLIN)