jandarmi-sf-paraschevaDoi copii de 3 ani au trecut prin momente deosebit de grele din cauza unor părinţi extrem de “grijulii”. O fetiţă s-a… rătăcit la pelerinajul de Sf. Parascheva, în timp ce un alt copil, de aceeaşi vârstă, a rămas blocat într-un cabinet medical. Jandarmii şi pompierii au salvat ziua.

Un echipaj de jandarmi, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, a observat, vineri, 14 octombrie, în timpul pelerinajului de Sf. Parascheva, în zona bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (Iaşi) un copil, de aproximativ 3 ani, care nu era însoțit de niciun adult. Jandarmii au discutat cu fetița și au stabilit că aceasta s-a pierdut de părinți.

“Având în vedere cele constatate s-au transmis semnalmentele fetiței tuturor elementelor de dispozitiv în vederea identificării părinților. La scurt timp, mama fetiței a solicitat sprijinul unei alte patrule de jandarmi, care a îndrumat-o spre locul unde se afla copilul. Jandarmii au înapoiat copilul mamei îngrijorate, care a respirat ușurată că nu s-a întâmplat nimic grav, mulțumind subofițerilor pentru vigilența și promptitudinea cu care s-a acționat”, potrivit unui comunicat de presă al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Un alt caz am zice tipic s-a întâmplat, joi, 13 octombrie, la o policlinică din Iaşi. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru deblocarea unui copil, în vârstă de 3 ani, dintr-un birou al respectivei policlinici. (ZCH NEWS)