Când a plecat de la schit, spre Bucureşti, cum a spus tuturor, părintele Hrisostom (Bogdan Sebastian) Filipescu îşi luase 10 zile de concediu de odihnă de la Centrul de recuperare Păstrăveni. Nu şi-a luat, însă, concediu şi de la Mitropolie, aşa cum stabilesc regulile instituţiei. Teoretic, săptămâna viitoare ar trebui să fie la serviciu. Practic, nimeni nu ştie exact unde este în acest moment. La hotelul din Berlin, unde a făcut o fotografie şi a postat-o pe facebook, nu mai era când a ajuns preotul cu care ţine legătura Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Ultimele informaţii indică faptul că ar fi la Munchen şi încearcă să ia legătura cu Barbara Stamm, persoana prin efortul căreia a fost construit, practic, Centrul de la Păstrăveni.

Cât despre acel preot despre care a vorbit la o predică şi a afirmat că, din invidie, ar vrea să-l „scoată” nebun, nimeni nu ştie cine poate fi.

Părintele a fost la Iaşi, dar n-a avut nicio discuţie cu niciun preot de la Mitropolie, nici de la Catedrală – uneori se fac confuzii, aşa că am verificat în amele părţi”, a declarat părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. „Noi ţinem legătura cu un preot din Gemania, un român stabilit acolo, şi nădăjduim să-l găsească şi să-l ajute să depăşească acest episod”.

Mai multe amănunte despre situația părintelui Hrisostom puteți citi aici și aici.

C.M.

Articolul precedentA murit Alexandru Băiaşu, tânărul ars în explozia de la Piatra Neamţ
Articolul următorTOP accesorii pe care orice femeie trebuie sa le aiba!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.