Primăria municipiului Roman anunță că, începând cu 4 martie 2019, în parcările publice din oraș, cele marcate cu vopsea albastră, va deveni operațional sistemul de achitare a taxei pentru parcare prin SMS sau cu un card bancar. Pentru utilizatorii aplicației ”TPARK”. Cei care nu doresc să achite prin SMS sau prin card taxa de parcare vor avea la dispoziție, în continuare, parcometrele care eliberează tichete de parcare.

Parcările publice, marcate cu vopsea albastră, sunt situate în următoarele zone: bulevardul Roman Mușat (tronson de la Favorit și până la sens giratoriu Florilor), Oituz, Libertății, Unirii, Cuza Vodă, Dobrogeanu Gherea (tronson între bulevardul Roman Mușat și Ștefan cel Mare), Ștefan cel Mare (tronson între Oituz și Smârdan), Sucedava (tronson între Oituz și Ion Ionescu de la Brad) și Tineretului (tronson între Mihai Eminescu și bulevardul Republicii).

Începând cu data de 4 martie 2019, cetățenii vor putea achita taxa de parcare pentru parcările publice menționate anterior prin trimiterea unui SMS la numărul 7420. Tarifele sunt de 0,25 euro plus TVA pentru parcarea autoturismului timp de o oră și de 1,10 euro plus TVA pentru parcarea autoturismului timp de 24 de ore.

Începând cu data de 4 martie 2019, cetățenii care își vor descărca pe dispozitivele inteligente (telefon, tabletă) aplicația ”TPARK” vor putea achita contravaloarea parcării cu un card bancar valid. Costurile sunt de 1,25 lei pentru o oră de parcare, de 6,25 de lei pentru 24 de ore de parcare sau de 49,98 de lei pentru un permis de parcare valabil timp de o lună. Aplicația permite inclusiv plata prin SMS, cu tarifele menționate mai sus pentru această modalitate de achitare a contravalorii parcării. Avantajul folosirii acestei aplicații este aceea că utilizatorii vor fi atenționați din timp că expiră valabilitatea plății parcării”, informează instituția, într-un comunicat de presă.

Pe lângă plata prin card, SMS și la parcometru direct, rămâne valabilă și posibilitatea abonamentului lunar, care permite acces la toate parcările albastre din Roman, pentru 40 de lei. Abonamentul se achită și se ridică de la camera 64, situată la etajul al II-lea în Primăria Roman. Romașcanii care locuiesc în zona parcărilor albastre își pot cumpăra abonament de riveran, pentru 120 de lei anual. Tot la camera 64 se rezolvă și acest lucru, dacă se prezintă acolo cu un act de identitate, certificatul de înmatriculare a autoturismului și alte documente care demonstrează că locuiesc în zona respectivă. (ZCH News)