reclama autocenter

parcare tg 1

– o oră de parcare costă un leu

 De curând, în orașul Târgu Neamț, au apărut câteva aparate de taxat pe bulevardul Ștefan cel Mare. Tariful pentru o oră într-o parcare cu plată este de un leu, dar se poate plăti și pentru jumătate de oră. Taxa pentru deblocare este de 30 de lei, dar dacă mașina stă blocată mai mult de 24 de ore, se vor achita în plus 7,5 lei. Cei de la Civitas, care administrează aceste parcări cu plată, au de gând să mai achiziționeze, în perioada următoare, alte 15 aparate de taxat. „Momentan, am montat parcometre pe bd. Ștefan Cel Mare, dar mai avem comandate încă 9 parcometre ce vor fi amplasate pe bd. Mihai Eminescu, str. Kogălniceanu, un parcometru pe str. Plopului și în spatele Pieței. În parcarea de la Stadion, încasarea se face manual. Deja am început să emitem abonamente, conform Hotărârii de Consiliu Local Nr. 62/27.03.2013. Astfel, un abonament pe zi costă 9 lei, lunar pentru persoane fizice – 80 de lei, iar pentru persoane juridice – 100 de lei. Există și un abonament anual cu o reducere de 12% în funcție de numărul de luni. De asemenea, se poate plăti și pentru jumătate de oră, cu fise de 50 de bani. Încasările le facem noi, cei de la Civitas, iar lunar vom plăti o redevență de 30% la bugetul local. Se acordă gratuitate la parcările cu plată doar vehiculelor de intervenție și aflate în misiune, gen ISU, Ambulanță, Poliție sau Jandarmerie”, a declarat Ionel Ungurianu, șeful societății Civitas.

 Aparate achiziţionate de la XData Soft

 Aparatele de taxat au fost achiziționate de la societatea XData Soft, contra sumei de 3.500 de euro bucata. Programul de funcționare al acestor parcări cu plată este în intervalul orar 8 și 18, aici fiind exceptate două parcări, în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv cea din spatele Halei din Piață și cea de la Stadion.

Cu privire la amenajarea parcărilor cu plată, am luat și părerea unor cetățeni:

F.P, 37 de ani, agent de vânzări: „Foarte bine. Dar sperăm că se va scoate taxa pe care o plătim anual pentru parcare. Pentru că nu ar fi corect să plătim două taxe pentru același serviciu. Deja s-a mai eliberat pe marginea drumului, că era plin de mașini înainte”.

D.I, 46 de ani, administrator firmă: „Parcări cu plată sunt în toate oraşele mari. În străinătate nici nu mai zic. Parcă nu mai e așa aglomerație ca înainte. Un lucru bun și civilizat. Cel puțin lunea, nu mai încăpeai de mașinile parcate ale acelora care veneau din comunele vecine”.

L.M, 29 de ani, inginer: „Nu sunt împotriva acestor parcări cu plată, cât timp banii încasați merg la bugetul local și nu în altă parte. Adică, mi-ar place să cred că acești bani vor fi reinvestiți tot în parcări sau străzi”.

 Ciprian Traian STURZU

parcare tg 2

Articolul precedentBiblionet aplicat în Neamț în proporție de 90%
Articolul următorJumătate din dosarele ANL respinse la Roman

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit apare si la Tg.Neamt civilizatie si ordine pe strazile orasului!Dar cum ramane cu ,,amenzile,,?Cine le da si cine le incaseaza???

Comments are closed.