Paramedicul Cristinel Nichifor, care a murit la doar 42 de ani, în ziua de 9 mai, va fi înmormântat mâine, 13 mai, în satul Brășăuți, comuna Dumbrava Roșie, unde locuia. Deși a fost angajat al ISU Neamț, timp de 13 ani, și ar fi trebuit înmormântat cu onoruri militare, Cristinel Nichifor va fi înhumat în condițiile stabilite de ordonantele emise în perioada stării de urgență. Doar 8 persoane vor putea participa la ceremonia religioasă, iar colegii lui, cu care a fost în atâtea intervenții, nu vor putea fi prezenți.

Dr. Niki – cum îi spuneau colegii, a murit subit, după ce s-a plâns că simte o durere în piept și i-a spus soției că merge să se întindă puțin. El nu se știa bolnav de inimă și nici nu a avut vreodată probleme până în ziua în care a încetat din viață. Colegii lui s-au mobilizat să-i ajute familia, iar soția sa a primit ajutorul de înmormântare din partea ISU Neamț și va fi sprijinită să facă dosarul pentru pensia de urmaș a copilului, care are 12 ani.

În semn de respect pentru omul care a salvat vieți fără ca nimeni să-i poată salva propria viață, colegii lui Cristinel Nichifor au pus poza lui pe toate autospecialele de intervenție, cu mesajul ”Rămas bun drag coleg!”. Mâine, în toate subunitățile ISU Neamț din județ va fi ținut un moment de reculegere în memoria lui Cristinel Nichifor.

C.M.

 

Articolul precedentDoi hoți, care au dat iama prin balcoane și prin boxe, au fost arestați
Articolul următorTârgu Neamţ: Asistenţii medicali felicitaţi de ziua lor