0:00

Tradiționala paradă a formațiilor de datini și obiceiuri care participă la cea de-a 52-a ediție a Festivalului „Steaua sus răsare” va avea loc marți, 27 decembrie 2022, începând cu ora 16:00. Traseul din Piatra-Neamț este: Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Teatrul Tineretului.

Parada formațiilor de tradiții și obiceiuri la Festivalul „Steaua sus răsare”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Alaiul Plugușorului – Sumănarii

La festival și la paradă îi veți putea vedea pe membrii formaţiilor: „Floricică de la munte”„Urşii” de la Asău (Bacău), Ansamblul folcloric „Florile și codrii Stănișoarei” (Borca, Neamț), Alaiul de datini şi obiceiuri de la Răuceşti (Neamţ), Alaiul de datini şi obiceiuri de la Urecheni (Neamţ), „Alaiul Plugușorului – Sumănarii” și „Banda lui Jianu” (ambele din Trifeşti, Neamţ),  Urșii giroveni” și Alaiul de datini de la Girov (Neamț), Cerbul de la Zebreni” (Cotnari, Iași), Alaiul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Timişeşti (Neamţ), Alaiul căiuţilor din Mărgineni (Neamţ), Alaiul de datini și obiceiuri de la Farcașa (Neamţ), Ansamblul „Crenguță de iederă” din Chișinău (Republica Moldova), Alaiul de datini din Muntenii de Jos (Vaslui) și Alaiul de datini și obiceiuri de la Pâncești (Neamț).

Parada formațiilor de tradiții și obiceiuri la Festivalul „Steaua sus răsare”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Alaiul de datini şi obiceiuri de la Răuceşti

“Aşa cum se întâmplă de mulţi ani, străzile din centrul municipiului Piatra-Neamţ vor fi luate cu asalt de colindători, urători, mascaţi, urşi, capre, cerbi, aparţinând alaiurilor din toate colţurile judeţului şi din judeţele megieşe: Vaslui, Iași şi Bacău. Invitat de onoare va fi grupul invitat din Republica Moldova, „Crenguță de iederă” din Chișinău”, precizează organizatorii.

Festivalul organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ va consta într-un spectacol maraton ce are loc în Piața Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț, pe scena mobilă, cu începere de la ora 17,00.

A. C.

Articolul precedentPrinși cu lemn furat în Ajunul Crăciunului
Articolul următorPiatra-Neamț: Tineri prinși drogați în trafic de Crăciun!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.