0:00

Un apel panicat la 112, din această dimineață, cu puțin înainte de ora 7:00, prin care familia anunța că băiatul de 17 ani nu mai mișca de aseară, a mobilizat un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Neamț spre Tupilați. Ajuns la solicitare, echipajul a constatat că de fapt era vorba de o tânără, însărcinată, speriată de dureri.

Panicată de sarcină, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La solicitare s-a trimis un echipaj cu medic, întrucât familia a spus că este vorba de un băiat de 17 ani care nu mai mișcă de aseară. Când a ajuns echipajul nostru la urgență, a găsit o pacientă, în vârstă de 17 ani, gravidă în luna a opta, ce acuza dureri de spate. Pacienta a fost preluată și predată la UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, a declarat dr. Dorice Albu, managerul SAJ Neamț.

Panicată de sarcină, ZCH NEWS - sursa ta de informații
dr. Dorice ALBU

Astfel de solicitări, exagerate de panică sau doar din dorința de a primi ajutor medical de urgență, dar care nu întotdeauna se confirmă în totalitate când ajung cadrele medicale la fața locului, sunt destul de frecvente, spune managerul Ambulanței Neamț. Problema este că cei care dau date nereale și exagerează, în ideea că ajutorul va veni mai repede, nu se gândesc că, în acest timp, poate cineva chiar are nevoie de intervenția de urgență a unui echipaj cu medic. Iar în cazul de față, după cum a precizat dr. Dorice Albu, solicitarea, așa cum a fost transmisă, impunea trimiterea echipajului cu medic, după o noapte în care 7 echipaje ale SAJ Neamț au intervenit la Durău, unde 16 nuntași au fost răniți după ce terasa restaurantului s-a prăbușit. (C.I.)

Articolul precedentFOTO Zargidava, ediția I: Istorie pe viu pentru romașcani
Articolul următorIncidentul de la Pensiunea „Vânătorul” face obiectul unui dosar penal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.