Incidentul petrecut duminică (15 iulie) seară la Pensiunea “Vânătorul” din Durău a intrat în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă. Dosarul este in rem, urmărirea penală făcându-se pentru faptă. Urmează să fie identificat responsabilul direct de starea construcției, având în vedere că nu a căzut o balustradă, ci o terasă întreagă, construită pe structură din lemn. Dintre cei 3 răniți aflați în stare gravă de la început, unul are abdomenul străpuns de o scoabă metalică, pe care a căzut.

Din informațiile aflate de la localnici nunta era a fiului surorii primarului de Ceahlău, iar naș mare era chiar patronul pensiunii “Vânătorul”. Printre invitați erau foarte mulți oameni cunoscuți, inclusiv primari și angajați ai primăriilor din zonă. Primărița de Poiana Teiului a participat la nuntă, iar una dintre prietenele ei este rănită grav, având fracturi la ambele brațe.

Dan Coroamă, primarul de Ceahlău, nu a putut fi contactat până la ora 9:30 astăzi, 16 iulie, lucru de înțeles, având în vedere că petrecerea a durat, probabil, până în zori și nu s-a întrerupt nici măcar în timp ce răniții primeau primul ajutor și erau urcați în ambulanțe pentru a fi transportați la spital. (C.M.)