reclama autocenter

iustin 03

Un ziar din Maramureş a reuşit să-l facă pe Părintele Justin Pârvu cetăţean de onoare al oraşului Baia Sprie. Inițiativa “Gazetei de Maramureş”, privind acordarea a şase astfel titluri, post-mortem, a înregistrat, săptămâna trecută, prima reușită – proiectul de hotărâre inițiat de primarul Dorin Vasile Pașca fiind aprobat, în unanimitate, de Consiliul Local Baia Sprie. Părintele Justin Pârvu a primit, astfel, titlul de cetățean de onoare al acestui oraș maramureşean. “Gazeta de Maramureş” a propus acordarea titlului de cetățean de onoare pentru şase personalități, care au trăit și au murit pentru valorile care dau identitate Maramureșului și Țării: Iuliu Maniu, Gheorghe Brătianu, Iuliu Hossu și Aurel Vișovan, la Sighetu Marmației; Justin Pârvu, la Baia Sprie și Nicolae Steinhardt, la Târgu Lăpuș. “Am adunat zeci de propuneri și mesaje de susținere. Asociația Foștilor Deținuți Politici Maramureș, subfiliala Sighetu Marmației, susține demersul nostru, dar și președintele AFDPR, Octav Bjoza a anunțat că și structura centrală a Asociației susține acest demers. Cum între cei şase se numără și un cardinal greco-catolic și un duhovnic și monah ortodox, am primit și susținerea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului și personal a Arhiepiscopului Justinian Chira. De asemenea, susțin cererea noastră Episcopia greco-catolică de Maramureș, dar și Asociația Filantropică Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul, condusă de părintele Vasile Fodoruț, care s-a arătat de asemenea încântat de inițiativă și va pune o listă la dispoziția credincioșilor din parohia sa, care doresc s-o semneze. Datorită deschiderii deosebite și susținerii arătate de Victor Roncea și Civic Media, demersul a devenit unul național, adunând susținători importanți din țară și din străinătate”, se afirmă pe pagina de internet a “Gazetei de Maramureş”.

Până în prezent, din judeţul Neamţ, niciuna dintre toate oficialităţile, care au trecut pragul Părintelui sau care au făcut bani ori au câştigat capital politic şi de imagine de pe urma sa, nu s-a gândit să aibă o astfel de iniţiativă. (Z.C.H.)

Articolul precedentLuminița Huțupan-Dinu, din nou acasă: “Handbalul nu va muri la Piatra Neamț”
Articolul următorConcurs de poezie la Sighetul Marmaţiei

7 COMENTARII

 1. cum sa se gandeasca la PARINTELE IUSTIUN daca totii edilii sunt interloppi purtatori de galeti electorale ,mincinosi si borfasi acum sunt ocupati cu treaba lor si se vade si rezultatul un judet plin ochi de someri, tgani pensionari de doi bani si linge afise adica prostime care se poate cumpara cu o galeata etc sa le fie rusinee dar se pare ca acest cuvant a disparut di limba romana.

 2. Din cate stiu, domnul Tarata a fost la priveghi, iar dl. Prefect s-a pozat cu coroana langa zidurile Manastirii Petru Voda.
  Sa vedem daca politicienii de Neamt vor avea ceva de spus…

 3. Bravo , noi cei din judet nu ne gandim la cei care s au rugat pt. noi, stim sa facem numai rau, doamna de limba romana fosta inspector general poate are REMUSCARI si de aceea nu a facut nimic, TOATE SE PLATESC DOAMNA (daca poti sa spui doamna unei asemena femei)INSPECTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Cu acest prilej ne vom mai aminti, pentru cateva momente, de Procesul Comunismului si de alte chestii de acest gen, dar ne va trece repede…

  N.B. Primarul de Baia Sprie, Dorin Vasile Pasca, ales in 2008, reales in 2012, este…independent! Probabil gandeste cu capul lui.
  Il felicitam si ii multumim.

 5. Adevarat ce spune Geo, dar prof. de limba si literatura romana distinsa doamna varlan mergea fff des si se ruga sa fie bine pentru ea si sa poata sa faca rau la altii, o sa vina vrema si o sa platesti varlan luminita , fosta inspector general de la Invatamant, pentru toate relele care ai reusit sa le faci .

 6. Recunostinta, recunoasterea,onestitatea………sunt flori rare!!!!!! Parintele nu are nevoie de cinstirea nostra, dar cine cinsteste valorile autentice, cine respecta se respecta si-si dovedeste adevarata valoare nu cu scop electoral sau de conjunctura, ci se inscrie in valorile vesniciei intre care se numara si duhovnicul si Parintele nostru IUSTIN Parvu. El a spus ca nu va sta fara sa lucreze nici acolo ci continua si cred nc-asi desavarseste lucrarea lui Dumnezeu ca toti alesii SAI…!!!!!!! Ne ajuta , ne veghiaza si ne mustra ca parinte !!!

Comments are closed.