piinePolițiștii din Bacău au verificat, vineri, 4 decembrie, 15 firme din domeniul panificației. Acţiunile se înscriu în planul naţional de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în perioada sărbătorilor de iarnă, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Bacău.

La verificări au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Oficiului pentru Protecția Consumatorului.

“În urma controalelor, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51.000 lei, dintre care 5 în conformitate cu Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor și o sancțiune la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, poliţiştii au confiscat produse de panificație, în valoare totală de 2.148 de lei”, se menţionează în comunicatul citat.

În urma controlului efectuat, la o societate comercială a fost găsită cantitatea de 1.600 kilograme de făină albă, ce nu a fost justificată cu documente de proveniență. Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 20.000 de lei și confiscarea celor 1.600 kilograme de făină. (ZCH NEWS)