Silvicultorii nemțeni au identificat 76 de depozite ilegale de deşeuri în pădurile judeţului şi au reuşit să şi facă curăţenie în 62 de cazuri. Acțiunea celor de la Direcţia Silvică Neamţ a pornit ca urmare a sesizărilor populației, dar și a deciziei luate de autorități în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Cum în această perioadă se desfășoară „Luna Pădurii”, s-au făcut şi lucrări de igienizare, mai ales în zonele unde există căi de acces, drumuri județene sau naționale. Nu de puține ori s-au înregistrat cazuri în care „gospodarii” nemțeni şi-au oprit autoturismele la marginea drumului și au aruncat peste parapeți saci cu resturi menajere, materiale de construcții, sticle sau alte materiale care se degradează în zeci de ani.

Noi am întreprins acțiuni de identificare a locurilor unde se depozitează ilegal gunoi în pădure. Ca urmare a acestor acțiuni, au fost identificate 76 astfel de locuri, iar în 62 din aceste locuri identificate s-a făcut curățenie. Cantitatea de gunoi colectată este de 18,6 tone și aceasta a fost transportată la locurile indicate de reprezentanții autorităților admnistrativ-teritoriale”, a declarat Viorel Timișescu, purtător de cuvânt al Direcției Silvice Neamț.

La acțiuni au participat, pe lângă cei 31 de angajați ai ocoalelor silvice, și 124 de voluntari. Această acțiune va continua până la sfârșitul anului, deşi, după cum spun silvicultorii, necesită timp, efort și bani. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFOTO Înainte de Florii, Piatra Neamţ va fi luminat feeric!
Articolul următorTârgu-Neamț: „Muzeele – repere în peisajul turistic”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.