pietricica turism

Sâmbătă, 8 aprilie, la ceas de seară, municipiul Piatra Neamţ va îmbrăca hainele de sărbătoare: se va pune în funcţiune iluminatul de Paşte. Principalele bulevarde din oraş sunt împodobite cu şiruri luminoase, panouri şi figurine, pentru a crea o atmosferă feerică aşa cum sunt deja obişnuiţi pietrenii în perioada marilor sărbători creştine.

În acest an vor fi folosite doar instalaţiile şi figurinele achiziţionate de primărie în anii trecuţi. Firma Lucris Serv împodobeşte stâlpii de iluminat stradal de pe bulevardele Mihai Eminescu, Republicii, Piaţa Ştefan cel Mare şi zona Curţii Domneşti cu 4.900 de şiruri luminoase. De asemenea, vor fi folosite 313 panouri şi figurine. Printre acestea se numără tradiţionalele ouă de Paşte, de diferite dimensiuni şi culori, dar şi simpaticii iepuraşi.

Reprezentantul primăriei, Vlad Tudor  spune că “în acest an, ca şi anul trecut, nu s-a mai cumpărat nimic. Tot ceva fi amplasat în oraş sunt figurine din magaziile nostre. Nu sunt organizate evenimente, deoarece considerăm că sărbătoarea pascală se sărbătoreşte în familie, cu cei dragi“. (Gianina BUFTEA)