reclama autocenter

card de sanatate

Furnizorii de servicii medicale pot să verifice calitatea de asigurat a pacenților, se arată într-un comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), remis  ieri, 24 septembrie. CNAS a anunțat că măsura este una temporară și va fi înlocuită începând cu anul viitor de cardul național de sănătate. Conform ordinului privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat, care a fost publicat în Monitorul Oficial, medicii pot verifica dacă pacienţii sunt asiguraţi prin intermediul site-ului CNAS.

“Este o măsură menită să vină în sprijinul asiguraților care nu mai trebuie să facă un drum la casa de asigurări pentru a cere adeverința de asigurat, atât timp cât există un instrument la îndemâna tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica dacă cel care solicită serviciul este asigurat sau nu”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Până acum, majoritatea bolnavilor erau nevoiţi să solicite de la CAS adeverinţa care să ateste că sunt asigurați. Dacă în urmă verificării, persoana apare ca neasigurată, aceasta trebuie să se prezinte la CAS cu documentele care atestă calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverințe. Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în sistemul informatic. (M. TEODOROF)

Articolul precedentBani pentru manuale de la Minister
Articolul următor… pe scurt …