spital roman

Pacienții internați în Spitalul Roman cer mai multă amabilitate din partea personalului medical, dar și televizoare și frigidere în fiecare cameră. Conducerea unității medicale a făcut public o statistică realizată în urma completării chestionarelor de către pacienți, din care reiese faptul că cei mai mulți s-au declarat mulțumiți de calitatea serviciilor, dar, în același timp, și-ar dori condiții mai bune de internare.

“Pacienții au cerut o mai bună colaborare între medici, să fie informați mai mult despre schema de tratament, cadrele medicale să aibă suficiente materiale, să fie medicamente și o mai bună consiliere. Multe nemulțumiri vin pe partea condițiilor de cazare. Aceștia cer apă caldă mai multă, frigider și televizor în fiecare salon, chiar și cabine de duș, lenjerii noi de pat, precum și sonerie la fiecare pat. Alții au cerut o igienizare a saloanelor, dar problema aceasta se găsește doar în câteva secții. Au mai cerut locuri pentru fumat și au atras atenția că în anumite zone podeaua este alunecoasă”, a declarat  medic Cătălina Pălăncianu, manager al unității medicale.

Cererile nu sunt exagerate

Conducerea Spitalului spune că cererile venite din partea pacienților nu sunt exagerate, mai ales cele care nu țin de o cheltuială suplimentară. „Putem ține cont și răspunde la aproape toate aceste solicitări. Nu este greu să fim mai amabili cu pacienții, să le explicăm clar scheme de tratament sau să încercăm ca hrana să fie mai gustoasă. Deja am discutat pentru instalarea soneriilor la iecare pat mai ales în secțiile mari ca dimensiune. Lenjerie nouă s-a achiziționat de curând. De asemenea, ni s-a atras atenția și este corect și ni se cere și pentru acreditare ca pacientul să ajungă pe secție însoțit de personalul medical, lucru care nu se întâmplă de fiecare dată. Ne situăm la un procent de circa 90% pe fiecare trimestru, dar e obligatoriu ca pacientul să fie însoțit”, a mai precizat managerul Spitalului.

Doctorul Cătălina Pălăncianu spune că și medicii au completat chestionare, întrebările vizând relația medic-conducerea unității.

“Și eu îmi doresc uneori ca pacienții să fie mai respectuoși, pentru că și noi facem tot ce ne stă în putință pentru ei. Ne dorim condiții mai bune de muncă. De exemplu, pe secția Medicală nu există toaletă pentru cei care fac gărzi sau un duș. Vrem o dotare mai bună, pacienți mai puțini, pentru ca actul medical să fie de calitate. Vrem să mergem la cursuri de instruire, dar care să fie plătite în parte și de Spital nu doar de noi. Poate și abonamente la reviste de specialitate”, a mai declarat medicul Cătălina Pălăncianu.

Aceasta a precizat că, în urma controlului de la Casa de Asigurări de Sănătate, de săptămâna trecută, și care viza foile de observații sau întocmirea certificatelor de concedii medicale, unitatea s-a prezentat bine, nefiind găsite nereguli grave.

Claudia MATEI