telefon concursulPoliţiştii din Botoşani atrag atenţia că, în ultima perioadă, autorii înşelăciunilor şi-au diversificat modurile de operare, apărând noi modalităţi de păcălire a celor naivi. Persoane necunoscute contactează telefonic administratori de societăți comerciale, folosindu-se de o calitate falsă, respectiv aceea de lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Motivând că un copil al unui angajat din cadrul acestei instituţii este bolnav, apelantul solicită diverse sume de bani pentru operațiile medicale ce urmează a fi efectuate în străinătate.

„Cu ocazia convorbirilor, pentru a nu lăsa timp ca victimele să realizeze situația reală și să sesizeze organele de poliție, autorii invocă urgența cazului prezentat, solicitând transferul imediat al sumelor de bani. De asemenea, sunt invocate emisiuni TV în care a fost prezentat cazul sau situaţii similare”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Botoşani.

În cazul în care sunteţi contactat telefonic de astfel de persoane care se folosesc de numele unei instituţii a statului şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, POLIŢIA vă recomandă să nu acţionaţi imediat sub impactul emoţional cauzat de astfel de cazuri! În ipoteza existenţei unei astfel de situaţii, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a primi sprijin! (ZCH NEWS)