Șefa serviciului Programe de sănătate, dr. Daniela Marcoci, care a deținut și funcția de director adjunct al Direcției de Sănătate Publice Neamț, este detașată „în sprijinul managerului” Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a luat această decizie în urma unei ședințe de analiză a focarului îngrijorător de la spitalul sucevean. Ordinul semnat de comandantul acțiunii este valabil începând din 3 aprilie 2020. Dr. Daniela Marcoci a fost propusă de specialiștii din cadrul Direcției Generale Management Urgențe Medicale, de la București. Experiența medicului epidemiolog de la Neamț va ajuta conducerea spitalului să gestioneze criza de la spitalul din Suceava.

Detașarea a fost decisă în urma situației aproape dramatice de la spitalul sucevean, care de astăzi este condus de medicul militar col. Daniel Ionuț Derioiu, de la Brașov. Alături de noul manager, la Suceava au fost detașați câțiva medici militari care ajută la reorganizarea activității în spital. Numirea medicului militar vine după ce dr. Florin Filip și-a dat demisia, la o săptămână de la numirea sa în locului fostului manager, suspendat, Vasile Rîmbu. Odată cu doctorul Filip a demisionat și dr. Doina Ganea Motan, directorul medical al spitalului. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a fost astăzi la Suceava, a doua oară în ultima săptămână, pentru a rezolva blocajul din spital. Mare parte din cadrele medicale sunt confirmate pozitiv la noul coronavirus și altele sunt în izolare, din cei 1.500 de angajați. Este în curs și o cercetare penală.

Numărul persoanelor infectate este 701, în județul Suceava, din care 200 sunt cadre medicale, a anunțat astăzi Grupul de Comunicare Strategică. Este cel mai mare număr de persoane infectate din țară. Săptămâna aceasta, numărul deceselor cauzate de noul virus a urcat îngrijorător, la Suceava, iar unii au fost pacienți internați în secția Medicină Internă de la Suceava. Toată situația a dus la plasarea în carantină a municipiului Suceava și a opt localități învecinate. (C.I.)

Articolul precedentAmbulanțele SMURD au fost mutate la Colegiul Cartianu, iar descarcerarea la Colegiul de informatică
Articolul următorInstitutul de Sănătate Publică: 12 ţări incluse în “zonele roşii”