0:00

Elevii din Neamț alături de profesorii lor au fost „provocați” în acest an de Carpatcement să participe la un proiect ambițios care să vină atât în sprijinul comunității, cât și în sprijinul protejării mediului înconjurător. Așa s-a născut „Ora de voluntariat”, un demers care, potrivit inițiatorilor, nu a rămas fără ecou. Nu mai puțin de 72 de proiecte, din 40 de unități școlare, au fost înscrise la startul competiției. Întrecerea a implicat participarea a 2.500 de elevi aflați sub coordonarea a nu mai puțin de 100 de profesori. Mă bucur nespus să fiu alături de dv. Acest proiect, Ora de voluntariat s-a născut la întâlnirea Sfatului bătrânilor. Această activitate se organizează periodic în fabrica noastră de ciment, cu liderii locali și județeni. Ideea de la care a plecat proiectul este cea de implicare în cadrul comunității. Acest principiu ne animă și pe noi, cei de la Carpatcement, și încercăm să-l insuflăm și membrilor comunităților noastre de la Tașca și Bicaz, dar și județului, ca regiune unde ne desfășiurăm activitatea. Mulțumim reprezentanților Inspectoratului Școlar, care au îmbrățișat ideea concursului și care s-au implicat din plin la organizarea acestuia. Prezența semnificativă a elevilor și profesorilor din școlile nemțene ne dovedește că la nivelul sistemului de învățământ ideea lucrului făcut în folosul comunității este îmbrățișată”, a spus Marius Lupa, directorul fabricii de ciment din Tașca.

„Ora de voluntariat”, mai mult decât un concurs, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Proiectul, început în luna aprilie, s-a finalizat ieri, 17 noiembrie, printr-o festivitate de premiere, organizată la sediul ISJ la care au fost prezenți elevi, profesori, inspectori și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai Carpatcement. Aproximativ 20 de școli au primit mențiuni, iar 3 școli s-au situat în topul preferințelor organizatorilor proiectului reușind să atragă atenția prin originalitate, dar mai ales prin utilitatea ideii implementate în mijlocul comunității din care fac parte. Astfel, premiul al III-a a fost obținut de Școala Gimnazială 1 din Dochia, premiul al II-lea a revenit echipei de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț și locul I a ajuns în dreptul elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială 1 Bicaz pentru un proiect umanitar. Elevii bicăjeni, care au participat la proiect, au spus că ideea de a-i ajuta pe copiii care provin din familii cu venituri reduse a fost pusă în practică în urmă cu doi ani de zile și pentru că a fost una de impact s-au gândit să o înscrie în „Ora de voluntariat”.

„Noi am vrut să le oferim copiilor săraci o șansă. Este un proiect prin intermediul căruia oferim jucării, alimente și anul acesta, chiar înainte de începutul școlii, le-am dus elevilor ce le trebuie pentru școală. Trebuie să le oferim tuturor o șansă pentru că suntem egali. Pentru noi nu a fost un concurs de la care am așteptat un premiu, ci un concurs în care ne-am întrecut în a face bine celorlalți”, au spus elevii câștigători.

Premiul cel mare oferit de Carpatcement a constat într-o tabletă performantă. (M. TEODOROF)

Articolul precedent6 DIN 49 / ȚEAPĂ CU PREȘEDINȚI
Articolul următorMiercuri, eveniment muzical la Biblioteca “Kirileanu”