papagalii fara bilet

Ne zice o cunoștință că duce doru’ Plafaretelui de altă dată. Că mai luai o ciuboțica cucului ( o accesorie de la o rudenie de-a noastră mai încălțată), o frunză de pătlagină, un oțăt de mere pentru frecții, că anii trece și mai bălăngăne o balama, mai atârnă entuziasmu’ către genunchi, bașca o prișniță bine pusă de cine trebe te mai scoate den nevoi cu finalizare. Acuma s-o pus acolo o banca cam fudulă, fleașcă dă profituri și erectă la active, care de atâta bine și belșug e vorba să-și reducă efectivu’ la un singur creștin și un bancomat. Acuma nu credem că bancomatu’ o să fie și secretară cu chicioare din premolari și nici gonflabil pentru interes de servicii, așa că cel ce-o să rămâne acolo o să fie cam pusnic, că nici cleienții nu o să se bulucească, dacă nu le zâmbește o duduie cu dinți de aur ori un june creț la neuron și fleașcă de gel. Da’ în rest le merge bine. Oficial.

O doamnă, dragă nouă de altfel, că totdeauna are o vorbă bună care ne unge la pene, pare că s-o săturat de fotoliul dă vice la cejeu. Ori așa ni să pare nouă, că face ce face, și tot către șpetal trage ca să fie mare șăf mare. Nu mai departe, după ce s-o semnat, parafat, ștampelat și publicat regolamentu’ ca să fii șăf la șpetal, stimata doamnă s-o întors pă persoană fizică și viitor candidat și dorește acuma să se verifice dacă regulamentu’ e cușher cu legile. Acuma, stăm și ne cugetăm. O dată am înțăles că materia de egzamen e cam cât o carte de telefoane pentru cinci județe și nu vedem pe cineva în stare să o numere, darmite să o studieze, deci doamna poate vrea să o subțieze la rezumate. A doua e că nu înțelegem la ce s-o gândit gingașa doamnă vice când și-o dat semnătura pe același regulament, pe care îl caută acuma la organele interne cu ajutoru’ unor avocați tocmiți.

O șpionetă cu fular mov și șosete cu fermoar, dișcret palmată printre membrii de la pepedede ne-o dat dat dă știre, că o seamă de fruntași dă partid de la noi sunt pe cale să primească a treia cizmă în mijlocul trenului de aterizare pe scaun, pe motiv de moșmande dă politică amestecate cu încălcări are procesului de căutare a Elodiei. Acuma, noi știm că partidu’ ăsta mov la gingie e frământat de filoxeră, că de la atâtea majorități din picioare, nu să putea să nu se lase cu urmări la părțile moi pentru o seamă dă inși, care nu o învățat pe de rost cele o sută dă puncte scrise de Dede. Plus de asta, mare lucru să nu fie o mână bărboasă den alianție care să aibe oarece nevoi să fleoșcăie niște voturi prin cele consilii pline de aleși, că are și ei oamenii lor băgați prin pepedede, adică mov la cămeși și roșii la budigăi. Bravos !

Articolul precedentLa Poiana Teiului se reia tradiția
Articolul următorZănești: Nuntă de aur cu nuntași faimoși