0:00

Elevii Colegiului Naţional ”Emil Racoviţă” din Iaşi, olimpici internaționali la una sau mai multe dintre disciplinele: matematică, fizică, chimie, biologie, astronomie, informatică, științele pământului, științe juniori, filosofie, vor primi din partea Fundației Leris, timp de 10 luni, bursa ”Alexandru Vornicu”, adică echivalentul a 50 de dolari pe lună.

Olimpici internaționali premiați cu câte 50 de dolari, lunar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiElevii care au obținut rezultate remarcabile la faza internațională a olimpiadelor, desfășurate în anul școlar 2014-2015 (inclusiv faza internațională a olimpiadelor care s-au desfășurat după începutul anului școlar în curs, până la data de 1 noiembrie), sunt: Tudor Cozma, elev în clasa a X-a D, declarat elevului anului 2015 și premiat cu  medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfășurată î n perioada 2-11 decembrie 2014, în Argentina și medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, defășurată în perioada 12-20 septembrie 2015 în Brazilia; Tudor Pipirig și Cristiana Diaconu, elevi în clasa a XI-a B, premiați cu medalie de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 26 aprilie – 3 mai 2015, în Austria.

«Denumirea bursei este stabilită de către finanțatorii acesteia – absolvenți ai Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, în semn de omagiu și recunoștință pentru marele profesor Alexandru Vornicu. Finanțatorii doresc să își păstreze anonimatul, căci așa cum spunea Frank A. Clark adevărata generozitate înseamnă actul de bunătate pe care-l faci fără ca lumea să te știe. Suntem bucuroși și mândri că absolvenții colegiului nostru sunt nu doar oameni de succes, ci și oameni de valoare, care își aduc aminte cu drag de profesorii lor și care vor să sprijine noile talente», a precizat prof. Paula Gavrilescu, directorul colegiului.

(M.T.)

 

Articolul precedentAtenţie la „focurile de curăţenie”!
Articolul următorUn bărbat beat a luat-o pe lângă drum şi s-a oprit în gard, o fată a fost lovită pe trecerea de pietoni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.