Ministerul Educației Naţionale (MEN) organizează pentru al doilea an consecutiv Olimpiada de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” tot la Piatra Neamţ. Concursul are loc, în perioada 9-14 iulie, fiind găzduit de Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”. „Dezbaterea este cea care găsește cele mai bune soluții, întodeauna veți obține ce doriți dacă folosiți argumentele potrivite”, a spus primarul Dragoș Chitic, în discursul său.

La competiţie participă 255 de elevi, care vor concura pe mai multe secțiuni. Una dintre provocările adresate concurenţilor începători este susținerea caracterului opțional al temelor pentru acasă. Participanții avansați vor dezbate posibilitatea scoaterii în afara legii a agențiilor de presă, care lansează știri false în spațiul public. Subiectele nu i-au speriat deloc pe candidați, ba chiar i-a încântat faptul că au ocazia să contribuie la dezbaterea unor probleme în care se regăsesc.

Festivitatea de deschidere a avut loc luni, 9 iulie, la Consiliul Județean Neamț, în cadrul acesteia fiind organizate şi câteva evenimente artistice susținute de „Micii chitariști” de la Şcoala Gimnazială Bodești, de trei interprete de muzică populară, eleve la Liceul „Victor Brauner” Piatra Neamţ și o reprezentație a ansamblului „Florile Tarcăului”.

Referitor la organizarea concursului, Marinica Stoian, inspector general în cadrul MEN, a declarat: „Ne-am obișnuit încă de anul trecut când am beneficiat de o primire la fel de călduroasă. Apreciem strădania oamenilor pentru ca șederea acestor participanți la Olimpiada Națională să fie cât mai plăcută astfel încât să se simtă ca acasă”. (Alina HOANOŞ; FOTO: Arhiva ZCH NEWS)

Articolul precedentVânători-Neamţ: Primarul Adriana Petrariu, în alertă de inundaţii
Articolul următorÎn Neamț sunt neocupate 155 de locuri la licee
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.