Cinci olandezi din cadrul Fundatiei ”Fryslan-Moldova” au primit din partea primarului de Târgu Neamț, mai multe distincții, inclusiv un titlu de cetățean de onoare și 4 titluri PRO URBE. Evenimentul a avut loc miercuri, 28 septembrie, în Sala de ședințe a Consiliului Local. Cum cei cinci olandezi nu au fost prezenți la manifestările dedicate ediției din acest an a Zilelor Orașului Târgu Neamț pentru a-și primi distincțiile, ele au fost oferite miercuri, într-un cadru festiv, la care a participat și viceprimarul Vasile Apopei, aleșii locali Traian Humulescu, Ana Acsintoae, Andrei Aciocârlănoae, Ciprian Bârsan, Ovidiu Timișescu, Ghiță Vartic, Ramona Amarinei și alți membri ai fundației din Târgu Neamț. 
Titlul de cetățean de onoare a fost acordat președintelui fundației olandeze, Tjalling Feenstra, iar Piet Van der Galien, Yme Dijkstra, Wob Jansma și Livius Noordhus au primit titlul Pro Urbe. Din cei 4, doar Piet Van der Galien a fost prezent.
Cu ocazia manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Târgu Neamț, am acordat câteva titluri de Cetățean de Onoare și câteva titluri Pro Urbe. Astăzi, avem onoarea să avem lângă noi doi prieteni ai orașului nostru, respectiv președintele Fundației Fryslan-Olanda și un alt membru marcant al fundației. Sunt prieteni și ai domnului Vasile Ungureanu președintele Fundației Fryslan din Târgu Neamț, care a devenit de curând cetățean de onoare. Cum distinșii noștri oaspeți nu au putut fi prezenți la Zilele Orașului, ne revine să le oferim, astăzi, aceste titluri și distincții. Consiliului Local, târgnemțenii și eu, personal, vă mulțumim”, a spus primarul Daniel Harpa.
Vă mulțumesc, domnule primar, pentru cuvintele frumoase. Vă mulțumesc pentru posibilitatea de a oferi ajutor timp de 25 de ani. Acum 25 de ani, am fost pentru prima dată în Târgu Neamț și am observat multe diferențe ale orașului, despre cum arăta atunci și cum arată acum. Orașul arată mult mai frumos acum. Străzile sunt bune, este mult spațiu verde, sensuri giratorii, centrul orașului arată frumos”, a spus Tjalling Feenstra președintele Fundației Fryslan-Olanda.
Vreau să vă mulțumesc și eu pentru ajutorul dat de persoanele din orașul Dochum, din Olanda. Îi rog pe cei doi prieteni ai noștri din Olanda să transmită locuitorilor din Dochum mulțumirile noastre și mulțumirile celor care au beneficiat de donațiile lor”, a adăugat și Vasile Ungureanu, președintele Fundației Fryslan din Târgu Neamț..
Cei 5 olandezi au primit aceste titluri pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie stabilite între fundație și primărie, încă din anul 1990. De atunci și până în prezent, Fundația ”Fryslan-Moldova” a contribuit cu transporturi umanitare destinate școlilor, bisericilor și spitalului. De asemenea, au mai beneficiat de ajutoare și nenumărate ONG-uri din oraș. (C.T. STURZU)
Articolul precedentTraficant de droguri condamnat 14 ani, reţinut la Albiţa
Articolul următorNemțenii, mai tari ca sucevenii la depunerea de proiecte europene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.