pietricica turism

Un cetățean olandez, în vârstă de 41 de ani, care era dat în urmărire internațională de autoritățile din Belgia, a fost prins de polițiștii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, în ziua de 28 martie, la Piatra Neamț.

Ancheta autorităților belgiene a evidențiat faptul că, în perioada 2015-2016, în timp ce era manager al unei societăți comerciale din Belgia, acesta ar fi comis șase infracţiuni privind falsificarea documentelor cu utilizare, delapidarea de active, declaraţii întârziate și refuz de cooperare cu administratorul firmei, fapte prevăzute de Codul Penal belgian”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Bărbatul a fost prezentat de polițiști Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău”.

Pe numele bărbatului exista un mandat european de arestare. Conform procedurilor, olandezul va fi prezentat, astăzi, Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului de arestare. (C.M.)