Astăzi, 6 octombrie, autoritățile au aprobat noi restricții pentru municipiul Piatra-Neamț, unde rata de infectare covid este de 6,3 cazuri la mie. Persoanele vaccinate și cele trecute prin boală în ultimele 180 de zile vor avea acces la activitățile neesențiale, care se pot desfășura până la 50% capacitate. Persoanele nevaccinate și care n-au dovada că au avut covid în ultima jumătate de an nu au acces la spectacole, competiții sportive, restaurante sau evenimente private. În plus, nu se mai poate ieși din case noaptea, după ora 20 și până la ora 5, de vineri până duminică, decât cu declarație pe proprie răspundere și pentru anumite motive (serviciu, situație medicală, cei în tranzit sau pentru călătorii, pentru îngrijirea persoanelor bolnave, vârstnice și în cazul decesului unui membru al familiei).

Restricțiile în Piatra-Neamț intră în vigoare de mâine, 7 octombrie, ora 8 și sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, timp în care masca este obligatorie în aer liber, mai puțin în locurile exceptate prevăzute de ordinul comun MS-MAI.

Tot de mâine intră și municipiul Roman sub restricții, dar care nu-i afectează pe cei care pot prezenta un test rapid sau PCR negativ, rata fiind de 3,09. Aceeași situație și în comunele Girov, Gârcina și Dochia.

Noile reguli sunt cuprinse în hotărârea 97 a CJSU Neamț:

6oct restrictii piatra neamt peste 6 HCJSU 97_2021

C.I.

Articolul precedentL1 FC Botoşani face doar egal la ultima clasată, dar rămâne pe locul 2
Articolul următorFoto. Impact frontal între un autobuz și două autoturisme, 4 victime în spital